Japon devinin ilk elektrikli modeli: Toyota BZ

Toyota, yeni e-TNGA platformu üzerine inşa edeceği ilk yüzde 100 tam elektrikli otomobili ile ilgili bilgileri paylaştı.

11 milyondan fazla hibrit otomobil satarak, hibritin en büyük üreticisi olan Toyota, uzun yıllar ayak dirediği saf elektrikli otomobil geliştirmek için nihayet adım attı. Büyük hissedarı olduğu Subaru ile birlikte aynı platform üzerine inşa edilecek iki modelden biri olan BZ’in render görselleri, markanın D-SUV sınıfındaki RAV4 modelini andırıyor. Ancak Toyota’nın tam elektrikli modeli uzunluk ve dingil aralığı konusunda RAV4’ten daha uzun boyutlara sahip olacak.

Japon marka Toyota’nın diğer modellerine çok benzemeyen ve dış tasarımında köşeli çizgiler sunan elektrikli model BZ, kaslı bir yapıya sahip. Çamurluklardaki büyük siyah parçalar ise araca SUV görüntüsü katıyor.

5 farklı elektrikli model

Yeni EV platformunu e-TNGA olarak adlandıran Toyota, bu platformu bir çok araçları desteklemek için tasarlandığını ve bunun farklı genişliklere, uzunluklara, dingil mesafelerine ve yüksekliklere izin verdiğini belirtiyor. BZ serisinin BZ1’den BZ5’e kadar 5 farklı model olacağını ifade eden marka yetkilileri, e-TNGA platformunun; önden, arkadan ve dört tekerlekten kavrama özelliklerine sahip olacağını ve farklı batarya, elektrikli motor kapasitesi ile donatabileceğini ifade ediyorlar.

e-TNGA platformu üzerine inşa edilen yeni yüzde 100 tam elektrikli otomobil serisi, Toyota ve Subaru ikilisinin elektrikli araç alanındaki ilk ürünü olacak.

Sıfırın Ötesi: BZ

Toyota, aracın ismi hakkında kesin bir açıklama yapmamakla birlikte, son birkaç ayı BZ serisi otomobil isim tescili yaptırmakla geçirdi. BZ1, BZ2, BZ3, BZ4 ve BZ5 isimli 5 marka tescili alan Toyota, bu kısaltmayı “Beyond Zero” isim tamlamasının baş harflerinden aldı. Sıfırın ötesi anlamına gelen bu iki kelime, egzoz emisyonundan daha fazlasını vaadettiği iddiasında.

Otomobille ilgili son detayları önümüzdeki aylarda açıklayacağını ve aracın üretime hazır olduğunu belirten Toyota, yüzde 100 elektrikli modelini şimdilik sadece Japonya’da üretecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu