Suzuki’den yeni hybrid motor teknolojisi

Suzuki, 2020'de Swift Sport, Vitara ve SX4 S-Cross modellerine 48 voltluk hafif hybrid teknolojiye sahip motor uygulayacak.

Suzuki 2020’de Swift Sport, Vitara ve SX4 S-Cross modellerinde kullanacağı 48 voltluk hafif hibrit teknolojiye sahip motorunu tanıtacak.

Japon otomobil üreticisi, WLPT (Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü)  sistemi içerisinde CO2 emisyonunu yüzde 20 oranında azalttığını belirten araç üreticisi, araçların daha verimli tork ve  yüzde 15 civarında iyileşme ile daha iyi bir yakıt ekonomisi sağladıklarını da belirtiyorlar.

48 voltluk yeni hafif hibrit motorun, firmanın 1.4 litrelik turbo beslemeli Boosterjet motorunun yerini alacağı da iddialar yönünde. Teknik verileri daha açıklanmayan yeni hafif hibrit teknolojisine sahip bu motor, 48-volt’luk bir lityum iyon batarya, entegre bir jeneratör ve 48V-12V konvertör içerisinde bulunduruyor. Ayrıca firma bu sistemin mevcut K14D kodlu Boosterjet motoruna uyarlayacağını da belirtiyor.

Firma, ön koltuklarının hemen altına konumlandırdığı batarya ve konvertör sayesinde, 16 km/s ve daha alt seviyedeki şehir içi trafiği hızlarında sadece elektrik gücü ile aracı hareket ettirerek, bir miktar yakıt ekonomisi sağlayacağını da belirtiyor.

Suzuki; Swift Sport, Vitara ve SX4 S-Cross modellerinde kullanacağı 48 voltluk hafif hibrit teknolojiye sahip motorunu, tüm detayları ve özellikleriyle Mart 2020’de Avrupa’daki lansmanında tanıtacak.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu