Kona’nın elektrikli versiyonu Avrupa’da üretilecek

Hyundai, Kona'ya artan taleple birlikte EV modelini Güney Kore ve Çekya'daki fabrikasıyla eş zamanlı üretim yapacak.

Hyundai, Avrupa’daki teslimatını kısaltmak için B-SUV modeli Kona Ev’nin  üretimine Çekya’nın  Moravian-Silesian bölgesindeki Nosovice fabrikasında başlayacak.

Diğer kardeşleri gibi Güney Kore’deki Ulsan tesisinde üretilen Kona, hem benzinli, hem dizel, hem benzin-hibrit, hem de elektrikli seçenekleri barındırmasıyla dünyanın en çok yönlü modellerinden birisi haline gelmesiyle birlikte avrupa’ya teslimat yetiştimek için Çekya Nosovice fabrikasında Mart ayı itibarıyla üretime başlayacak.

Uzun menzilli elektrikli güç aktarma organlarına sahip Kona EV,  11 kW’lık üç fazlı AC kabloyu kullanarak daha hızlı şarj imkanı da sunuyor. Ayrıca, bir başka kullanışlı teknolojik özellik Blue Link ile sürücülerin “Blue Link” telefon uygulamasını kullanarak araca binmeden motoru çalıştırmalarını sağlıyor.

Güney Koreli marka Hyundai, sıfır emisyonlu araçlara olan talebin artmasıyla beraber Avrupa’daki müşteriler için Kona EV üretimine ağırlık vermeye başlıyor. Markanın Nosovice’deki fabrikasında 3 bin 300 kişi çalışmasıyla ve günde bin 500 adete yakın araç üretilmesiyle birlikte fabrikada üretilen i30, Tucson ve Kona EV modelleriyle birlikte yıllık kapasite 350 bin adete ulaşmış durumda.

2018 yılında yollara çıkmasıyla Kona EV’ye olan ilginin ve talebin günden güne artmasıyla beraber Hyundai da Kore’deki fabrikasıyla eş zamanlı üretim yaparak araçların teslimat sürelerinde zaman tasarrufu yaparak kona müşterilerine daha hızlı teslim sağlayacak.

Hyundai; Kona, Ioniq EV ve hidrojen yakıt hücreli Nexo dahil olmak üzere Avrupalı müşterilerine 80 binden fazla sıfır emisyonlu araç sunmasıyla beraber marka, 2020’de Avrupa’nın en büyük elektrikli araç üreticisi olacak.

Hyundai Avrupa Başkanı ve CEO’su

Hyundai Avrupa Başkanı ve CEO’su Dong Woo Choi, Çekya’daki üretimle ilgili olarak, “Müşterilerimiz her zaman önceliğimizdir. Bu doğrultuda, elektrikli araçlarımıza karşı artan talebi karşılamak için stratejik planlarımıza ağırlık veriyoruz. Çünkü, Avrupalı tüketicilerin çevreye karşı sorumluluk bilinci sürekli olarak artıyor ve biz de EV’ler için bölge pazarını büyük bir potansiyel olarak görüyoruz. Vizyonumuz ve gelecekteki hedeflerimiz, mobilitedeki konumumuzu güçlendirerek liderliğe ulaşmak” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu