İkinci Çeyrekte Hyundai Motor Company Rekor Kırdı

Tüm pazarlardaki faiz oranlarındaki dalgalanmalar ve küresel enflasyona rağmen, otomotiv devi Hyundai karlılığını artırmayı başardı. 2023'ün ikinci çeyreğinde Hyundai Motor Company, elektrikli araç (EV), SUV ve lüks modelleriyle üstün performans gösterdi.

• Hyundai, satışa sunduğu popüler modellerin etkisiyle birlikte satışlarında yeni rekorlar kırdı.

•  Kar marjını da yükselten Hyundai, ikinci çeyrekte yüzde 17.4’lük bir artış elde etti.

• Hyundai’nin faaliyet karı %42,2 artarak 4,24 trilyon KRW (3.3 milyar usd) gibi rekor bir seviyeye ulaştı.

Bir önceki yıla göre Hyundai’nin ikinci çeyrek geliri %17,4 arttı. İşletme karı %42,2 arttı ve 4.24 trilyon KRW’ye (3.3 milyar ABD Doları) ulaştı. 2013’ün ikinci çeyreğinden bu yana Hyundai’nin dönem faaliyet kâr marjı yüzde 10 arttı. Net kârı da %8,5 artarak 3,35 trilyon KRW (2,6 milyar ABD Doları) oldu.

Gelirleri ve satışları da Hyundai’nin yükselişini sürdürdü. Bir önceki yıla göre %8,5 artışla toplam 1.059.713 adet sattı. Kore dışındaki pazarlardaki satışlar %7,6 artışla 854.210 adede yükselirken, Kore’deki satışlar %12,7 artışla 205.503 adede yükseldi. Hyundai, özellikle SUV ve Genesis modelleriyle birlikte bir önceki yıla göre yüzde 47’lik bir yükselişle yaklaşık 78.000 adet elektrikli araç sattı.

Hyundai, EV liderliğinin yanı sıra sağlam karlılığı da güvence altına alacak.

Hyundai, artan hammadde maliyetlerine, faiz oranlarındaki dalgalanmalara ve enflasyona rağmen daha fazla SUV ve lüks model satın alarak yıllık hedeflerine ulaşmak istiyor.
Hyundai, “Dünyada Yılın Otomobili-WCOTY” ödüllü IONIQ 5 ve IONIQ 6’nın satışlarını artırarak, özellikle elektrikli araç pazarında liderliğe yükseldi. Yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak Hyundai Kona Elektrik de dahil olmak üzere daha fazla modeli piyasaya sürerek yerini korumaya devam edecek. Dünya çapındaki pazarlarda Genesis GV60, GV70, G80 EV ve GV70 EV’leri, markanın satışlarının artmasına yardımcı olacak. Hyundai, dünya çapındaki elektrikli araç liderliğini güçlendirmek için geçtiğimiz günlerde ilk yüksek performanslı modeli olan IONIQ 5 N’i tanıttı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu