Duster satışları 2 milyona ulaştı

Dacia'nın 2010 yılında piyasaya sunduğu Duster modeli, 11 yılda 2 milyon satışa ulaştı. 60 ülkede pazara çıkan Duster'ın en çok satıldığı dördüncü ülke Türkiye.

Bir başarının diğerine yol açtığı bir hikayenin adıdır Dacia. 2004 yılında Logan’ın doğumu ile başlayan bu hikayenin asıl kahramanı ise 2010 yılında dünyaya gelen Duster oldu.

Duster. Sibirya soğuğundan Fas çölüne kadar pek çok yolda görünen ikonik bir SUV. Duster’ın en önemli artısı ise satın almak isteyen hemen herkesin erişebileceği bir 4×4 SUV olması. Aileler düşünülerek tasarlanmış sağlam görünümlü bir 4WD ve her türlü zorlukla yüzleşmeye hazır .

Dacia Duster bu yıl, yaklaşık 60 ülkede 2 milyon adet satışa ulaşmanın heyecanını yaşıyor. Bu on bir yıllık kısa hikayede başarının büyüklüğü, mühendisleri, tasarımcıları ve özellikle müşterileri mutlu etmiş görünüyor.

Fiyat/performans oranı en yüksek 4×4

Duster’a bu başarıyı kazandıran etkenlerin başında elbette erişilebilir fiyatı geliyor. SUV araçların, özellikle de 4×4 özelliğe sahip olanlarının oldukça pahalı olduğu bir dünyada Duster, çok uygun bir seçenek olarak doğdu. Başlangıçta kalite ve donanım konusunda hayli yoksun bir araçken zaman içinde o açıklarını büyük oranda kapadı. Bugün geldiği noktada fiyat/performans oranı açısından en iyi araçların başında geliyor. Hatta 4×4 bir araç olarak değerlendirildiğinde fiyat/performans oranı bundan daha başarılı arazi aracı yok.

63 saniyede 1 Duster

Romanya Mioveni, Brezilya São José dos Pinhais, Kolombiya Envigado ve Rusya Moskova fabrikalarında her 63 saniyede 1 Duster üretim bandından iniyor ve her gün 1000 adet Duster bu fabrikalardan yollara çıkmak üzere sevk ediliyor.

2 milyon Duster ne anlama geliyor?

2 milyon adet Duster’ın ne kadar bir alan kapladığı, ne kadar uzunluğa ve yüksekliğe eriştiği ile ilgili birkaç örnek. 1 milyon Duster yol boyunca birbirine yanaşık olarak dizilse Finlandiya’nın başkenti Helsinki’den Ankara’ya kadar ulaşıyor, 2 milyonu bulmak için Ankara’dan Helsinki’ye dönüşe de aynı şekilde dizilmesi gerekiyor.

2 milyon aracı sığdırabilmek için 2.100 Futbol sahası gerekiyor ve bu kadar Duster üst üste konulduğunda 380 Everest Dağı yüksekliğini geçiyor.

Türkiye en çok Duster satılan dördüncü ülke

Sanıldığının aksine Duster, eski Doğu Bloku ülkelerden daha fazla Avrupa’nın sanayileşmiş ülkelerinde satılıyor. 2 milyon Duster’ın en çok satıldığı 5 ülke, Fransa, İtalya, Almanya, Türkiye ve İspanya’dan oluşuyor. Bu 5 ülkede satılan toplam Duster sayısı, 1.200.262 adet. Yani toplam satışın %60’tan fazlası Top 5’i oluşturan ülkelerde gerçekleşti. 11 yılda Türkiye’de satılan Duster sayısı ise 152.406 adet.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu