FORD FIESTA 2017: Baştan sona yenilendi

1976’dan bu yana, tam 40 yıldır üretimi kesintisiz devam eden ve son iki nesli oldukça yüksek satış başarısı gösteren Ford Fiesta, 7. nesliyle karşımızda. İlk defa bir HB otomobil, 4 ayrı kasa tipiyle piyasaya çıkıyor.
Güncel model, Türkiye’de pazara çıktığı 2009 yılında sınıfının en çok satan modeli oldu. Sonraki 4 yılda da rekor üstüne rekor kırdı. 7 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen 6. nesil Fiesta, 2016’da 11 ayda ulaştığı satış rakamlarıyla da sınıfının en çok satanlar listesinde ilk beşte yer alıyor.
Alışık olduğumuz bir şey var; otomobiller farklı versiyonlarla, farklı donanım seviyelerinde, tabii farklı fiyatlarla sunulur. Ama bu kez öyle değil. Fiesta’da 4 versiyon değil, sanki 4 ayrı model var: Standart model Titanium, klasik ve lüks çizgiler taşıyan Vignale, spor karakterli ST-Line ve Fiesta’da ilk kez göreceğimiz mini crossover karakterli Active.
Fiesta’nın önden görünüşünde çok büyük değişiklik göze çarpmasa da arkada bütük değişiklik var. Stop lambaları artık yatay ve camın altına indirildi. Fiesta’da ilk kez panoramik cam tavan seçeneği sunuluyor.
İç mekan kalitesi ve teknolojik yeniliklerse üst düzeyde. Boyutları ve bagaj hacmi genişleyen Fiesta’da iç mekan artık daha rahat.
Yeni Fiesta’da 1.0 Ecoboost turbo benzinli ve 1.5 TDCi dizel motorun yanı sıra; yeni, 3 silindirli, 1.1 litre hacimli atmosferik motor da görev yapacak. Yani artık 1.25, 1.4 ve 1.6 benzinli motorlar olmayacak. 1.0 Ecoboost, 100, 125 ve 140 beygir seçenekleriyle sunulurken, 1.1 motor 70 ve 85 beygirlik üniteler olarak pazarlanacak.
Asıl önemli gelişmeyse dizel motorda. Mevcut modeli 75 beygir gibi oldukça düşük bir güçle taşımaya çalışan 1.5 TDCi motor, yeni Fiesta’da 85 ve 120 beygirlik güç seçenekleriyle geliyor.
Tüm motorlar otomatik start stop sistemiyle sunulacak ve farklı motorlarla kombine edilen 6 ileri manuel, yine 6 ileri otomatik şanzıman görev alacak. Otomatik şanzımanlı modellerde direksiyon arkasındaki kulakçıklarla vites değiştirilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu