Hyundai IIHS Çarpışma Testlerinde Zirveye Oturdu.

  • Hyundai, Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından yapılan çarpışma testlerinde 10’dan fazla Top Safety ve 6 tane Top Safety Plus ödülü alarak güvenilirliğini kanıtladı.
  • Hyundai ve Genesis markaları genel olarak en üst seviyede koruma sağlarken, ayrıca daha katı zorunluluklara rağmen sundukları standart donanımlarla da yaya ve yolcu açısından öne çıktı.
  • Hyundai, satışa sunduğu ve sunacağı tüm yeni modellerde üst düzey güvenlik donanımlarını geliştirmeye devam edecek.

Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), Hyundai Motor Grubu’na ait toplam 16 yeni aracı kapsamlı bir şekilde çarpışma testlerine tabi tuttu. Dünyaca ünlü IIHS 2024 TOP SAFETY PICK (TSP) ve TOP SAFETY PICK PLUS ödülleriyle zafere ulaşan Hyundai ve Genesis modelleri,yapılan değerlendirmede rakiplerinden çok daha fazla öne çıkarak dikkat çekti.

Grubun güvenlik donanımlarına ve teknolojiye yapmış olduğu yatırımların bir karşılığı bu testler, araçlardaki olağanüstü performansı, güvenliğe olan sarsılmaz odağının bir kanıtı durumunda. Bu başarı, grubun güvenlik lideri olma konusundaki kararlılığını da gözler önüne seriyor. Araç içindeki yolcuları ve yayaları en üst düzeyde korumayı amaçlayan Hyundai Smart güvenlik donanımları, özellikle önden ve yandan çarpışma testlerinde maksimum derecelere ulaştı. TSP Plus gibi en üst seviyeye ulaşan Hyundai modelleri, KONA, IONIQ 6, Genesis G80, GV80 ve GV60. Bir alt kademe olan TSP kazananları arasında da ELANTRA, IONIQ 5 ve TUCSON gibi popüler modeller yer alıyor.

IIHS TSP’ye hak kazanmak için araçların ön ve yan testlerde iyi bir puan alması gerekiyor. Enstitünün en yüksek derecesi olan TSP Plus ise, bir aracın tüm testlerde iyi puanlar alması ve güncellenmiş orta ön çarpışma testinde de kabul edilebilir olması gerekiyor. Her iki TSP/TSP+ ödülü de yaya çarpışma testlerinde iyi bir derecelendirme almak zorunda. Aynı zamanda tüm donanım seviyelerinde de kabul edilebilir veya iyi derecelendirilmiş farların standart olarak sunulması bir zorunluluk. 

IIHS, 2024 TSP/TSP+ ödülleri için çıtayı yükselterek otomobil üreticilerine arka koltuktaki yolcular için de korumayı artırma ve yaya çarpışmasını önleme sistemlerini iyileştirme konusunda bazı kriterler getirdi. Bu zorlu ödülleri kazanmak için araçlarda yapılan değişiklikler, araç içindeki tüm yolcular ve yayalar için en yüksek düzeyde koruma sağlıyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu