Hatay Yaşam ve Gelişim Kampüsü’nün kapıları açıldı

Uludağ Enerji, Kahramanmaraş merkezli on bir ilde meydana gelen depremlerin ardından bölgeye entegre oldu ve destek ve yardımlarını aralıksız sürdürdü. Depremin sosyal etkilerini azaltmak ve günlük hayata adaptasyonu kolaylaştırmak için Hatay'da bir Yaşam ve Gelişim Kampüsü Projesi başlatıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect tarafından destekleneceği ve iki yıl sürecek projeden kırk binden fazla insanın faydalanması bekleniyor. Proje alanının bulunduğu kampüste çeşitli sanat, oyun ve meslek atölyeleri ile psikolojik danışmanlık hizmetleri yer alıyor.

Ayrıca, depremzedelerin bütçelerine katkıda bulunacak mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan oyun atölyesi, okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri için tasarlanmıştır. Şirket ayrıca çocuk ve gençlerin resim, tiyatro, müzik ve dans atölyeleriyle ilgilenmelerini ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlıyor. Antakya Halk Eğitim Merkezi ve TOÇEV ile işbirliği yapılarak düzenlenen kadınlara yönelik meslek atölyeleri, deprem sonrası ailesini kaybeden ya da farklı nedenlerle çalışmak zorunda kalan kadınlara iş becerilerini geliştirmek ve istihdam edilebilirliğini artırmak için eğitimler veriyor. Katılımcılar, eğitimlerin ardından istihdama nasıl yönlendirileceklerini ve ürettikleri ürünlerden nasıl para kazanacaklarını öğrenecekler.

Uzun vadede bölgeye destek olacağız.

Uludağ CEO’su İsmail Ergüneş, projeyle ilgili olarak, “Şirket olarak ilk günden itibaren deprem bölgesinde bulunmaya ve insanların yaralarını sarmaya çaba gösterdik. Depremlerin ilk saatlerinde arama kurtarma ekiplerimiz Bursa’dan afet bölgesine giderek çalışmalara destek verdi. Kesinti yaşanan bölgelerde şebekenin yeniden çalışması için görevli arkadaşlarımız bölgeye geldi ve gerekli onarım işlemlerini tamamladı. Temel ihtiyaçların karşılanması için depremzedelere yardım tırları gönderdik. Acil ihtiyaçları karşıladıktan sonra, bölgede uzun vadeli bir proje oluşturmak için Yaşam ve Gelişim Kampüsü Projemizi başlattık. Bu proje sadece bir başlangıç değil, aynı zamanda bölge için uzun vadeli bir çalışma modeli de oluşturuyor. Projemiz iki yıl sürecek ve 40 bin kişinin yararlanmasını bekliyoruz. Projeye katkıda bulunan Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect şirketi için şükranlarımı sunmak istiyorum.”” diye ekledi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Yaşam ve Gelişim Kampüsü Projesi’nin açılışıyla birlikte, üniversitemiz olarak sadece eğitimde değil, toplumun her alanında var olduğumuzu ve katkı sağlamaya hazır olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Uludağ Enerji ile proje kapsamında yaptıkları iş birliğine de değindi. Üniversite olarak, toplumun ihtiyaçlarına duyarlılıkla yaklaşan ve hayatlarında olumlu bir etki bırakmayı amaçlayan bu projeye destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Her detayında uzman hocalarımızla bu projeye sürdürülebilir bir katkıda bulunmak istiyoruz. Üniversite öğrencilerimizin uzmanlığı ve şefkatli rehberliğiyle ilgili atölyelerde hayal güçlerini desteklemeyi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamaya çalışıyoruz.”dedi.”

Panoffect CEO’su ve projenin diğer partneri Salih Subaşı, “Panoffect olarak, böylesine anlamlı bir projenin destekçileri arasında yer alıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi. Bizim için bu projenin temelini oluşturan sevgi ve dayanışma unsurları son derece önemlidir. Kampüs, deprem felaketinden etkilenen çocuk, genç ve yetişkinlerin sosyal hayata uyumlarını hızlandırmak için kuruldu ve destekçileri arasında yer aldık. Depremin yaralarını sarmak için birlikte çalışmaya, yardımlaşmaya ve birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu