VW Grubu’nun gelecek planı: Daha lüks SEAT, daha uygun fiyatlı Skoda

Volkswagen Grubu SEAT ve Skoda markalarını birbirinden ayırıp farklı kulvarlarda konumlandırma planları yapıyor.

Volkswagen Grubu, Skoda’yı ulaşılabilir bir marka yapıp Hyundai, Kia, Dacia gibi markalara karşı daha iyi bir rakip haline getirirken, SEAT’ı Alfa Romeo’nun karşısına koymak istiyor.

Alman devi, SEAT modellerinin Volkswagen markalı modellerden bile daha yüksek fiyatlı olmasını ve İspanyol otomobil üreticinin eski VW Başkanı Ferdinant Piech’in de istediği gibi FCA’nın Alfa Romeo markasına doğrudan rakip olmasını planlıyor.

VW Grubu’nun Ürün Strateji Şefi Michael Jost, kısa süre önce Automobilwoche’ye verdiği röportajda, “marka kimliklerini gelecekte daha net bir şekilde yönetmek istiyoruz” dedi.

Jost, “SEAT daha duygusal otomobilleri temsil ederken, Skoda, doğu Avrupa pazarına ve daha fazla işlevsellik isteyen müşterilere daha iyi hizmet verebilir” ifadelerini kullandı.

Bütçe dostu olarak tanımlanabilecek Skoda’yı daha uygun hale getirmek çok kolay görünmezken, SEAT’ı lüks hale hazırlamak ise firma için pek zor olmayacak.

Ayrıca bu değişimin Volkswagen Grubu’ndaki diğer markaları etkileme ihtimali de var. Fakat Jost’un açıklamalarına bakılırsa firma bu konuda tedbirli davranacak: “Tüm markaların ürün portföylerindeki olası çakışmaları çok yakından inceliyoruz” diyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu