Test: Renault Kadjar 1.3 TCe EDC

Makyajla birlikte kazandığı 1.3 TCe turbo benzinli motorla daha güçlü hale gelen Kadjar, şimdi daha şanslı.

Renault’un kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi Kadjar, 2018 yılında makyajlanıp 2019 model olarak ülkemizde satılmaya başladı. Bu makyajın getirdiği en önemli yenilik, hiç kuşkusuz Mercedes ile ortak geliştirdikleri ve bir Daimler şirketi olan MDC Power GmbH’ın Almanya Thuringia Kölleda fabrikasında üretilen 1.3 TCe turbo benzinli motor.

Motor konusuna yeri geldiğinde değineceğim, önce aracın tasarımını bir inceleyelim.

TASARIM

Tasarımda ufak değişikler olsa da dış görünümde küçük ama etkili yenilikler göze çarpıyor. Makyajla birlikte sunulan farlardaki en önemli yenilik ise sinyallerin LED teknolojili hale getirilmesi. Ayrıca sis lambaları da donanım seviyesine göre LED teknolojisine sahip olabiliyor. Elden geçirilen ön ve arka tampon tasarımı, yeni jant ve renk seçenekleriyle Kadjar, dinamik ve modern bir tasarım sunuyor.

İÇ  MEKAN

Orta konsolda dokunmatik tuşlara kavuşan 7 inçlik multimedya sistemi, daha kullanışlı ve etkin hale gelmiş. Makyaj öncesi Qashqai ile aynı olan havalandırma kumandalarının yerini makyajla birlikte Dacia Duster’da gördüğümüz içinden ekranlı kumandalar almış. Kapı içindeki cam ve ayna kumandalarının aynı panele taşınması, arka koltuk yolcuları için havalandırma çıkışları makyajla gelen yenilikler.

Yeni deri döşeme seçeneği ile birlikte, minder uzunluğunun ayarlanabilmesi de iç mekanı daha konforlu  hale getirmiş. Üstelik sürücü koltuğu elektrik ayarlanabiliyor ve hem sürücü hem yolcu koltuğu ısıtma özelliğine de sahip. Ambians aydınlatması ve yeniden tasarlanan göstergeler, şık kokpitin yenilikleri arasında yer alıyor. Ön kabin kadar arka yaşam alanı da oldukça ferah. Baş ve diz mesafesinin yeterli olduğu arka kısımda panaromik cam tavan yolculuğa keyif katıyor.

MOTOR/YAKIT

Renault ürün gamında bu makyajlı Kadjar ile ilk defa sunulan 1.3 TCe turbo benzinli motor, yukarıda da bahsettiğim gibi Mercedes ile ortak geliştirildi ve Mercedes’in patronu olan Daimler’e ait fabrikada üretiliyor.

160 bg güç ve 260 Nm tork üreten motorun gücünü daha ilk devirlerden itibaren hissediyorsunuz. Önden çekişli 4×2 Kadjar’ın gücünü tekerleklere 7 ileri çift kavramalı otomotik şanzıman EDC aktarıyor. Araç 0-100 km/s ivmelenmesini sadece 9.3 saniye gibi sınıfında az rastlanır bir sürede tamamlarken, saatte 210 kilometre maksimum hıza ulaşabiliyor.

Sessizliği ile dikkat çeken 1.3 TCe benzinli motor, 100 kilometrede; şehir içi 7.1, şehir dışı 5.9 ve ortalama ise 5.9 litre yakıt tüketiyor. Bu tüketim oranı benzinli bir C-SUV için ciddi başarı sayılabilir.

PERFORMANS

Kadjar’ın yol performansı, konfor ve yol tutuşu açısından makyaj öncesine göre önemli değişiklik göstermemiş, ancak yeni gelen 1.3 TCe turbo benzinli motor performansta oldukça iddialı. Kendi sınıfında bu hacimde bir motorla 160 beygir güç üreten başka bir rakibi yok. Tabii, aynı motoru ortak kullanan Mercedes-Benz GLA ve Nissan Qashqai’yi saymazsak.

BOYUTLAR

Nissan ve Renault tarafından geliştirilen ve Qashqai, X-Trail, Talisman, Koleos’da da kullanılan CMF platforumuna sahip Kadjar, 4.489 mm uzunluğu, 1.836 mm genişlik ve 1.613 mm yüksekliği ile kuzeni Qashqai’den 95 mm daha kısa, 30 mm daha dar ve 23 mm daha alçak. Kadjar’ın bagaj hacmi ise 527 litre.

Kadjar, Touch Roof donanım paketi ve 160 bg’lik 1.3 TCe motor seçeneği ile 293.900 TL’den satışa sunuluyor.

Test: Dacia Duster Prestige 1.5 Blue dCi 115 hp 4×4

https://www.mesutabi.com/haberler/test-dacia-duster-prestige-1-5-blue-dci-115-bg-4×4/

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu