Aston Martin’den Vantage Roadster

Yeni Vantage Roadster, Dünya'nın en hızlı açılan tavanı ünvanına sahip.

Aston Martin, 2018 yılında piyasaya sürdüğü Vantage Coupe modeline üstü açılır Roadster versiyonu getirdi. Yeni Vantage Roadster’ın tanıtımı Aston Martin’in spor araç serisinin kalp ritmini hızlandırdı. Güçlü performans, olağanüstü dinamikler ve günlük kullanılabilirlik gibi etkileyici bir karışım sunan bu üstü açılır model, dikkatleri üzerine çevirmeyi başardı.

Aston Martin, tasarımdan ödün vermeyen bu gösterişli üstü açık iki kişilik Vantage Roadster modelinin kaputunun altında, 4.0 litrelik çift turbo 510 hp güçle 685Nm tork üreten V8 motor barındırıyor. Bu motorla kombine edilmiş 8 vitesli ZF otomatik şanzımanla buluşan Vantage Roadster, 0-100 km/h ivmelenmesini sadece 3.8 saniyede tamamlarken, tavanı kapalı halinde son hızına yani 306 km/h ulaşıyor. Ayrıca Roadster versiyon, daha hafif Z-katlamalı tavan mekanizması, optimize edilmiş dış ve şasi revizyonları sayesinde ağırlık Coupe versiyon ile karşılaştırıldığında Vantage Roadster’ın 60 kg daha hafif olduğu ortaya çıkıyor.

Yapısal gövde panellerinin ve şasi bileşenlerinin dikkatlice geliştirilmesi, Vantage Roadster’ın Coupe’de elde edilen güçlü dinamik yeteneği, spor karakterini ve ince detaylarını ödün vermeden korumasını sağlar. Adaptif Amortisörler, Dinamik Denge Kontrolü, Dinamik Tork Vektörü ve Elektronik Arka Diferansiyeli paylaşan Roadster, belirli dinamik iyileştirmelerden yararlanıyor. Bunlar arka amortisörler için özel geliştirilmiş bir ayar, Adaptif Amortisör Sistemi yazılımı ve ESP kalibrasyonunu içeriyor.

Bir spor araçtan beklediğiniz gibi yeni Vantage Roadster; Sport, Sport Plus ve Track şasi modları ile sürücüye aracın dinamik karakterini ve davranışlarının kontrolünü sunuyor. Vantage Roadster, Coupe’nin olağanüstü dokunsallığını, temposunu ve viraj alma performansını yansıtırken, gövde tasarımı da kendine has bir dizayna, mükemmel bir şekilde ayarlanmış kumaş tavana, hızlı çalışmayı sağlayan kompakt bir Z-katlama mekanizmasına sahip. Ayrıca Vantage Roadster, tavanını 50 km/h’ hızlarda 6.7’de açarken, 6.8 saniyede kapatıyor. Böylece bu üstü açılır model, otomatik açılır tavan sisteminde otomotiv sektöründeki en hızlı çalışma döngüsünde yerini alıyor. Etkileyici bir şekilde katlanan bu sistem Aston Martin’in ödüllü dizayn ekibine pürüzsüz bir arka profil bırakıyor ve Roadster’ın bagaj hacmine minimum etkiyi ve 200 litrelik bagaj kapasitesi ile tam boyutlu bir golf çantası ve aksesuarları yerleştirmeye imkan sağlıyor.

Aston Martin, Vantage Roadster’ın tanıtımı ile Vantage modellerine yeni opsiyon seçenekleri sunuyor. Marka, 2018’de piyasaya sürülmesinden sonra Coupe’de yer alan pistten ilham aldığı ‘avcı’ ızgarasına alternatif olarak hem Coupe hem de Roadster’da bulunan şirketin ikonik ‘kanatlı’ ızgarasını bir seçenek olarak sunuyor. Ayrıca, opsiyon listesine yeni alaşım jant tasarımları ve renkleri ekliyor. Başlangıçta sadece sınırlı sürüm Vantage AMR’de mevcut olan manuel 7 vitesli şanzımanı da Coupe’de bir seçenek olarak sunuyor.

Dr Andy Palmer-Aston Martin Başkanı ve İcra Kurulu Yöneticisi

Aston Martin Başkanı ve İcra Kurulu Yöneticisi Dr Andy Palmer, Vantage Roadster hakkında şu açıklamada bulundu; “Üstü açık Aston Martin’ler müşterilerimizin her zaman favori araçları oluyor, bu yüzden Vantage Roadster’ı tanıtmak çok heyecan verici. Birçoğu için, tavan açık bir şekilde sürüş, spor araba deneyiminin gerçek tanımıdır, çünkü duyularınızı gerçekten hayata geçirir. Vantage her zaman en saf heyecanı sağladı, ancak Roadster formunda adrenalin bir sonraki seviyeye geçecek.” dedi.

Matt Becker-Aston Martin Baş Mühendisi

Aston Martin Baş Mühendisi Matt Becker ise Vantage Roadster hakkında şu sözleri ekledi;  “Üstü açık spor otomobiller, Coupe eşdeğerlerine kıyasla genellikle ödün verilmiş olarak görülüyor, ancak Vantage Roadster, keskin, çevik ve etkileyici yol tutuş dinamikleri sunma misyonuna kesinlikle sadık kalıyor ve bunu düz yol performansı ile birleştiriyor. Elbette, tavanı açıkken harika sesli bir spor otomobil sürmenin ek bir boyutu var.”

Vantage model serisinin fiyatları 165 bin dolardan başlıyor ve Vantage Roadster’ın Orta Doğu Bölgesi’nde vergiler hariç 192,850 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İlk Vantage Roadster siparişlerinin teslimatı 2020’nin 3. çeyreğinde başlaması planlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu