Hırsızlar Ford’un Kanada Fabrikasından 14 Araç Çaldı!

Ford’un başı hırsızlarla dertte. 2021’de ve geçtiğimiz yılın ortasında Ford’un Michigan’daki Flat Rock Montaj fabrikasından çalınan Mustang koleksiyonu ve Ford F-150 Raptor’ların ardından 2024’ün ilk ayında bu kez de sınırın kuzey tarafındaki fabrika soyuldu.

Kimliği belirsiz hırsızlar, Ford’un Kanada Ontario’daki Oakville fabrikasından 14 Edge modelini çaldı. Ford Edge ve Lincoln Nautilus modellerinin üretildiği fabrikanın çevresindeki çitte koca bir delik açarak içeri sızan hırsızlar, 14 aracı bu delikten çıkardılar. Kanada polisi, araçların tamamının bulunduğunu ve biri kadın 4 Kanadalı hırsızın yakalandığını açıkladı. Son alınan bilgiye göre yeni gözaltılar var.

Polis, 14 aracı bir gecede bulmayı başardıklarını ve çalınan araçların toplam tahmini değerinin 630.000 Kanada Doları (mevcut döviz kurlarına göre yaklaşık 14 milyon 133 bin TL) olduğunu söyledi. 

Halton Bölge Polis Teşkilatı, olayın 7 Ocak’ı 8 Ocak’a bağlayan gece gerçekleştirildiğini, hırsızların araçları çalmak için Edge’lerin bulunduğu otoparkın yakınlarındaki çitte büyükçe bir delik açtıklarını ve oradan sızarak araçları aynı yerden çıkardıklarını açıkladı.

Yetkililer, 9 Ocak’ta Mississauga’da Tom Thibault-Levesque (35) ve Barbara Veronica Rachwal’ı (46) gözaltına aldıklarını bildirdi. Ertesi gün Scarborough yakınlarında James Park (34) ve Kamorey Mitchell (33) adlarında iki kişi daha tutuklandı. Dört kişi suç yoluyla elde edilen 5.000 doların üzerinde mülk bulundurma suçlamasıyla mahkemeye çıkacak.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve hırsızlıkla ilgili kaç şüphelinin olduğunun kesinleşmediğini, komşu şehir polis teşkilatları tarafından başka tutuklamaların da yapıldığını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu