Spor sedan Arteon şimdi de station oldu

24 Haziran'da tanıtımı gerçekleşecek olan Arteon'un station wagon versiyonu Shooting Brake tanıtım öncesi internete sızdırıldı. 

Alman otomotiv devi Volkswagen, hemşehrisi Mercedes’i adım adım takip ediyor. Önce Mercedes’in CLS ile başlattığı 4 kapılı coupe akımına Passat CC ve sonrasında Arteon modeliyle katılan VW, şimdi de Mercedes CLS Shooting Brake modelinin bir benzeri olan Arteon Shooting Brake’i piyasaya sürüyor.

Çin pazarında CC adıyla satılmaya devam eden Arteon’un station wagon versiyonu Shooting Brake, dış tasarımında arttırılmış yerden yüksekliği, ön tamponda yer alan geniş havalandırma kanalları ve arka krom çerçeveli sahte egzoz çıkışlarıyla dikkatleri şimdiden üzerine çekiyor. Aynı zamanda sızdırılan fotoğraflarda görüldüğü gibi araç LED ışıklar, panoramik tavan ve hem 18 hem de 19 inç jantlar sunuyor.

Alman otomotiv üreticisi VW, Passat Variant ve Alltrack’la aynı platformu paylaşan, yeni Arteon Shooting Brake’in tasarım ve duruş açısından çok farklı kitlelere hitap edeceğini öngörüyor. Çin’den gelen raporlara göre, yeni Arteon Shooting Brake, mevcut sedan modeli ile aynı genişliğe ve dingili mesafesine sahip.

Üzerinde “330 TSI” amblemi bulunan beyaz aracın kaputunun altında 184 HP’lik, Turmerik Sarısı rengine sahip “380 TSI” aracın kaputunun altında ise 220 HP’lik güç üreten 2.0TSI motor yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu