Hyundai’nin SUV sınıfındaki amiral gemisi Hyundai Santa Fe yenilendi

Yeni hibrid ve plug-in hibrid güç aktarma organlarına sahip olan Yeni Santa Fe; cesur ve farklı bir yeni tasarım, yeni teknoloji ve güvenlik özelliği sunuyor.

Güney Koreli marka Hyundai, SUV sınıfındaki amiral gemisi Santa Fe’yi tanıttı. Yeni hibrid ve plug-in hibrid güç aktarma organlarına sahip olan araç, aynı zamanda şirketin tamamen yeni üçüncü nesil araç platformunu kullanıyor.  Bunların yanı sıra Santa Fe cesur ve farklı bir yeni tasarım, yeni teknoloji ve güvenlik özelliği sunuyor.

Yeni Santa Fe hakkında Hyundai Tasarım Merkezi Başkan Yardımcısı ve Global Başkanı SangYup Lee, şu açıklamalarda bulundu: “Yeni Santa Fe’yi, değer katacak üstün özellikler ve çekici estetiklerle modernleştirdik. Santa Fe’ye SUV müşterilerinin istediği sağlam ancak rafine bir görünüm kazandıracak önden arkaya uzanan kalın çizgiler, ve bunun yanı sıra, gerçek anlamda aile odaklı bir SUV oluşturmak için sayısız özellik ve işlev ekledik.” dedi.

Hyundai Motor Europe Pazarlama ve Ürün Başkan Yardımcısı Andreas-Christoph Hofmann ise Yeni Santa Fe hakkında şu sözlerde bulundu: “Yeni Santa Fe, yeni özellik yelpazesi ile premium bir araç olarak daha da ileri seviyeye ilerliyor ve bir kez daha müşterilerimizi dinlediğimizi ve ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak en son özellikleri sunduğumuzu gösteriyor. Bu aynı zamanda aktarma organları serimiz için de geçerlidir. Yeni Santa Fe’mizin piyasaya sürülmesiyle, tüm SUV serimiz hibrid çözümlerden yakıt hücresine kadar elektrikli versiyonlarla sunulacak.” dedi.

Çarpıcı ön uç tasarımı, ana far ünitelerini kucaklayan kendine özgü geniş ızgara şekli ile öne çıkan Santa Fe, benzersiz göz alıcı “T” şeklinde LED Gündüz Farları sunuyor. Tasarımını 20 inçlik jantlarla kombine eden araç dikkatleri üzerine çekiyor.

Ön cephede sunduğu dikkat çekici tasarımı Santa Fe arka cephede de sunmaya devam ediyor. Yeni grafiklere kavuşan stoplar bagaj boyu uzanan LED’le birlikte kendini kombine ediyor. Tamponda sunulan gri difüzör ise araca sportif bir hava katıyor.

Hyundai, aynı zamanda ilk kez Santa Fe modelinde isteğe bağlı bir Lüks Paket sunuyor. Paket ile birlikte 20 inçlik jant, mat siyahtan ziyade gövde boyası rengine uyan ön ve arka alt tamponlar sunuluyor.

Yeni Santa Fe, bir önceki nesline göre daha ferah, daha konforlu ve daha rahat bir iç mekan sunuyor. Birinci sınıf yumuşak dokunuşlu malzemelerle sunulan iç mekan araca daha premium bir hava katıyor. Yeni bir gösterge panel tasarımı, yeniden tasarlanmış bir orta konsol ve yeni 10.25 inçlik AVN dokunmatik multimedya sistem sunan Santa Fe, ilk kez bir Arazi Modu özelliği ile birlikte geliyor. Aynı zamanda Hyundai, yeni Santa Fe ile birlikte vites kolundan kurtulan markalar arasına giriyor. Bu sayede ön konsolda bolca yer açan Güney Koreli marka, bu kısmı fiziksel tuşlar ile doldurarak sürücüye daha ergonomik bir alan sunuyor.

Hyundai’nin en çok satan alt kompakt SUV’si olan Kona Electric ve Hybrid’in popülaritesinin ardından Hyundai, elektrikli SUV serisini Avrupa’daki amiral gemisi Santa Fe ile genişletiyor. Yeni Santa Fe, Avrupa’da yeni ‘Smartstream’ hibrit ve plug-in hibrid güç aktarma organları ile satışa sunulacak ilk Hyundai ünvanına sahip oluyor.

Tamamen yeni üçüncü nesil Hyundai araç platformuna dayanan ilk Hyundai SUV Santa Fe, yeni platformu ile birlikte performans, yol tutuşu, yakıt verimliliği güvenli sürüş sağlayacak. Yeni platform araca, motor bölmesindeki hava hareketinin gelişmesini, ısının dağılmasını ve hava akışını kontrol eden bir sistem sağlıyor. Yeni Santa Fe, Eylül 2020’den itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu