Mercedes-Benz Türk üretime dönüyor

İstanbul ve Aksaray'da olmak üzere Türkiye'de iki fabrikası bulunan Mercedes-Benz, 20 Nisan'dan itibaren üretime tekrar başlıyor.

Mercedes-Benz Türk, dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle çalışanlarının ve toplumun sağlığına yönelik tedbirler ve uluslararası tedarik zincirindeki lojistik aksamalar kapsamında, 23 Mart’tan itibaren Hoşdere Otobüs Fabrikası ve 28 Mart’tan itibaren de Aksaray Kamyon Fabrikasında faaliyetlerimize 20 Nisan’a kadar ara vermişti.

İçinde bulunduğumuz şartlarda yaptıkları işin önemli bir role sahip olduğunu, üretilen araçların toplumun temel ihtiyaçlarının dağıtımında ve topluma gerekli hizmetlerin sağlanmasında kullanıldığını belirten yöneticiler, ekonomik sürekliliğin devamını da düşünerek faaliyete devam edeceğini açıkladı. Üretimin devamı için gerekli şartların tekrardan sağlanması ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgiler doğrultusunda gerekli tüm tedbirleri alarak ve gelişmeleri yakından takip ederek, 20 Nisan tarihinde Hoşdere Otobüs Fabrikasında ve 24 Nisan tarihinde ise Aksaray Kamyon Fabrikasıda faaliyetler tekrar başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu