Volkswagen Taigo kamuflajsız halde görüntülendi

Volkswagen’in küçük segmentteki yeni SUV modeli Taigo, kamuflajsız halde görüntülendi. Brezilyalı kardeşi Nivus'a oldukça benzerlik gösteren sportif Coupe SUV, dinamik ve etkileyici bir tasarım sunuyor.

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’in yeni SUV’u Taigo, kamuflajsız halde görüntülendi. Sportif bir crossover modeli olarak dikkat çeken Taigo, geçtiğimiz yıl tanıtılan Brezilyalı kardeşi Nivus’a oldukça çok benziyor.

Güney Amerikalı Nivus’un Avrupalı versiyonu Taigo, ön cephede; daha basit ızgaraya, tek krom şeritle kombine edilen LED gündüz farlara, sportif ve hafif kaslı tampona yer veriyor. Arkada ise Taigo, Nivus’da ve markanın elektrikli ailesi ID modellerinde olduğu gibi stopları içerisinde barındıran piano black şerit sunuyor.

Nivus ile aynı iç mekana sahip Taigo, 10.25 inç büyüklüğünde dijital gösterge paneliyle, 10 inç büyüklüğe sahip bilgi-eğlence ekranıyla, bildiğimiz diğer Volkswagen modellerinden de tanıdığımız direksiyon simidi ve havalandırma sistemi kumandalarıyla karşımıza çıkacak.

Teknik verileri açıklanmayan Taigo’nun, Nivus’da görev alan 116 hp, sıkıştırılmış gaz veya etanol (E85) ile gücünü 128 hp’ye kadar çıkaran ve 200 Nm tork sunan 3 silindirli 1.0 litrelik motora sahip olacağı bekleniyor. Bu motor 6 ileri otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.

Volkswagen’in Brezilya’da başarı yakalayan Nivus modelinden yola çıkılarak tasarlanan Taigo, Avrupa pazarı için de İspanya’nın Pamplona kentinde üretilecek. 2021’in sonunda Avrupa’da, 2022 yılı başında Türkiye’de pazara sunulacak olan yeni sportif Coupe SUV’un dünya prömiyerinin bu yaz yapılması planlanıyor.

DAHA FAZLA OKU

https://www.mesutabi.com/haberler/volkswagen-suv-sinifin-yeni-uyesi-nivus/

https://www.mesutabi.com/haberler/volkswagen-suv-ailesini-taigo-ile-genisletiyor/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu