Yeni Hyundai Accent bambaşka!

Hyundai, Accent modelinin Hindistan versiyonu olan yeni nesil 2023 Verna'yı tanıttı. Bu kompakt sedan, teknoloji dolu özellikleri, cesur tasarımı ve daha büyük boyutları ile sınıfının üstüne çıkmayı hedefliyor. Bu özellikler, Kore'de ortaya çıakn prototip fotoğraflarında gördüğümüzün neredeyse aynısı.

2000 yılından beri Hindistan’da Verna adıyla pazara sunulan, bir dönem ülkemizde de üretilip çokça satılan Accent yeni baştan inşa edildi. bu yıl içinde pazara sürülmesi beklenen altıncı nesil kompakt model, Hyundai’nin “duygusal bağlılık” tasarımını tam anlamıyla yansıtan yepyeni bir model.

İki adet 1.5 litrelik benzinli motor seçeneği sunulan araçta, MPi motor 113 beygir güç ve 144 Nm tork üretirken, altı ileri manuel veya akıllı değişken şanzımana bağlanabiliyor. Bu seçenek 100 km’de ortalama 5.4 litre yakıt tüketiyor. Bir diğer motor ise turbo desteğe sahip, 160 PS gücündeki 1.5 GDi. 235 Nm tork üreten bu motor, 6 ileri manuel ve 7 ileri DCT şanzımanlarla seçilebiliyor.

Keskin çizgiler ve cesur tasarım hatları yeni accent’in (Verna) tasarımında belirgin olarak kendişni gösteriyor. Makyajlı yeni Sonata ile aynı dönemde ortaya çıkan otomobil, ağabeyine tıpa tıp benziyor. Önde, bir mücevher gerdanlığı andıran belirgin bir LED ışık imzası ve yine ağabeyi Sonata’yı anımsatan gülümseyen ızgara yer alıyor.

Yeni Verna, özellikle iç mekanda yolcular için daha fazla alan sunuyor. Eeski modelden yaklaşık 152 mm daha uzun ve 25 mm daha geniş olan otomobil, 4,535 x 1,765 x 1,475 mm sahip.

Lüks hissini artırmak için, Verna premium deri döşeme, 64 renkli ambiyans aydınlatması, telefon tutucu, ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar, soğutmalı torpido bölmesi ve sınıfındaki önemli etkileyici teknolojileri barındırıyor. 10.25 inçlik bir multimedya ekranı aynı boyutta bir dijital gösterge paneliyle birleştiren iç mekanda panelin alt bölgesine yerleştirilen fiziksel düğmeler de dikkat çekiyor.

2023 Verna ayrıca, ileri çarpışma uyarıları, şeritte tutma desteği, kör nokta tespiti, şeritte kalma uyarısı, güvenli çıkış uyarısı, adaptif hız sabitleme, uzun far desteği ve daha birçok sürücü destek özelliği de sunuyor.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu