Renault, Alpine modellerinin devamını getirecek

Renault;" Alpine markasını elektriklendireceğimiz kesin. Fakat bu zorunluluktan değil. Bu değişimi zorunlu olduğumuz için yapmıyoruz. Aksine, kullanıcıların beklentileri bizi bu yöne doğru itiyor. Bizim için en büyük sorun, hem hafif hem de elektrikli bir araç üretmek olacak."

Hedeflenen başarıyı yakalayamayan spor otomobil Alpine A110’a Renault, bir şans daha vereceğini açıkladı. Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde büyük ölçüde zarar gören Fransız marka Renault; Scenic, Espace ve Talisman gibi modellerin üretimine son verileceğini açıkladı.

Renault, Fransız hükümetinden yüklü bir destek almayı başararak Alpine’in geleceğini de şimdiden planlamaya başladı. Ayrıca markanın bu gelecek planının içerisinde elektriklendirme projeleri de yer alıyor.

Laurens van den Acker – Renault’un tasarım patronu

Markanın geleceği hakkında Renault’un tasarım patronu Laurens van den Acker, şu açıklamada bulundu: ” Alpine markasını elektriklendireceğimiz kesin. Fakat bu zorunluluktan değil. Bu değişimi zorunlu olduğumuz için yapmıyoruz. Aksine, kullanıcıların beklentileri bizi bu yöne doğru itiyor. Bizim için en büyük sorun, hem hafif hem de elektrikli bir araç üretmek olacak. Düz yolda hızlanmak elektrikli motorlar için problem değil. Fakat takdir edersiniz ki Alpine’in çekici olmasının sebebi bu değil. Aynı Mazda MX-5 ve Lotus Elise otomobiller gibi biz de yol tutuşuna ve sürüş dinamiklerine daha fazla önem veriyoruz.” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu