Tesla’dan Çin’de rekor satış

Covid-19 salgınına rağmen Tesla, Çin'de Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği 10 bin 160 adet otomobil satış ile rekor kırdığını belirtti.

Koronavirüs (Covid-19) salgının dünyaya yayıldığı ilk nokta olan Çin’de yaşantı yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi ve otomotivin en büyük pazarı konumunda bulunan Çin’de, fabrikalar tekrar üretime geçti. Amerika merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, ülkede rekor satışa ulaştı.

Şubat ayında 3 bin 900 ve Ocak ayında 2 bin 620 araç satış gerçekleştiren Tesla salgının görüldüğü ilk haftalarda ülkedeki fabrikasını geçici olarak kapatma kararı almıştı. Hayatın yavaş yavaş normale dönmesiyle otomotivin en büyük pazarı olan ülkede, fabrikalar tekrar üretime geçti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada Tesla, Çin’de Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği 10 bin 160 adet otomobil satış ile rekor kırdığını belirtti.  

Şubat ayında yüzde 80 seviyelerinde olan Çin otomobil pazarı, Mart ayında ise  gerileme yaşayarak, Çin Binek Otomobiller Derneği’nin verilerine göre yüzde 40.8 seviyelerine düştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu