2. el araç alacaklara görülmemiş kredi desteği

3 kamu bankası Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank, normalleşme desteği kapsamında düşük faizli 4 yeni kredi paketini devreye alıyor. Taşıt kredisi paketinde 0 km araçların yanı sıra 2. el araçlara da bugüne kadar görülmemiş oranda düşük faizli kredi desteği sunulacak.

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası uygun koşullu 4 yeni kredi paketini devreye alıyor. Taşıt kredileri için 5 Haziran, konut kredileri için 2 Haziran’dan itibaren banka şubelerinden başvuru yapılabilecek. Paketler arasında tatil ve ihtiyaç destek kredileri de yer alıyor.

Hükümetin normalleşme sürecine destek amacıyla açıkladığı kredi paketlerinde araç kredilerinde hem sıfır km hem de 2. el araçlar için düşük faizli kredi desteği var.

7 YAŞA KADAR ARAÇ ALANLAR YARARLANACAK

Sıfır km kapsamında sadece yerli üretim araç alanların yararlanacağı kredilerde faiz oranı yüzde 0.49-0.69 arası olacak, 2. el binek veya ticari araçlar için verilecek kredilerde ise faiz oranı yüzde 0.82 olarak belirlendi. Bu oran şimdiye kadar verilen en düşük faiz oranı. Azami 6 ay ödemesiz ve toplam azami 60 ay vadeli 2. el binek otomobil ve ticari taşıt kredilerinde azami limit 150 bin lira olacak. Kredi tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanıp, 7 yaşa kadar olan taşıtlar kredilendirilecek.

Binek otomobil örnek ödeme tablosu:

Kredi Tutarı (TL) Kredi Vadesi (Ay) Taksit Tutarı (TL) Toplam Geri Ödeme (TL)
50.000 6+54=60 1.253 67.647

Ticari taşıt örnek ödeme tablosu:

Kredi Tutarı (TL) Kredi Vadesi (Ay) Taksit Tutarı (TL) Toplam Geri Ödeme (TL)
50.000 6+54=60 1.223 66.043

Taşıt Kredisi Paketi için başvurular 5 Haziran’dan itibaren bankaların şubelerinden yapılabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu