Mercedes X-Serisi’nden erken veda

Mercedes için Vaneo ve Citan hezimetinden sonra bir pişmanlık daha. Premium pickup model X-Serisi, Mayıs ayında yollara veda edecek.

Navara ile aynı platformda yükselen ve Japon marka Nissan’ın İspanya’daki Barselona fabrikasında üretilen Mercedes X-Serisi, Mayıs ayında yollara veda edecek. Yaklaşık 2 yıldır yollarda olan lüks pickup modeli X-Serisi, Avrupa pickup pazarında yüzde 4.5’lik azımsanamayacak bir pazar payı yakalamasına rağmen üretimden kaldırılıyor.

Başlangıçta, Güney Amerika pazarında yer almak için Arjantin’de üretilmesi planlanan X-Class, Daimler’den gelen “Latin Amerikalı müşterilerin fiyat beklentisi makul bir iş planı oluşturmuyor” açıklamasıyla plan değiştirilmiş ve X-Class’ın Barselona’da üretilmesine karar verilmişti.

X-Serisi, hemen hemen tüm parçasını ve altyapısını paylaştığı Nissan Navara ve Renault Alaskan modellerinden daha pahalı olduğu için pickup sınıfının çok rağbet gördüğü, fakat gelir seviyesi düşük olan pazarlarda yer edinemedi. Yılda yaklaşık 60 bin adet pickup satılan Avrupa pazarı ise Mercedes-Benz’in X-Serisi’ni sürdürmesine yetmedi.

Almanya’da premium markanın yaptığı fiyat analiz sonucunda X-Serisi’nin Navara’dan 16 bin, Alaskan’dan ise 4 bin euro daha fazla fiyata satıldığı ortaya çıktı.

Premium pickup model X-Serisi, Türkiye pazarına ilk etapta X250d olarak giriş yaparken, sonrasında 400 bin TL fiyat etiketine sahip V6 motorlu X350d versiyonu olarak da sunuldu.

2018 yılında tüm pazarlarda toplam 16 bin 700 adet satan premium pickup modeli X-Serisi, 2019 yılında bin 400 adetlik bir düşüş yaşayarak 15 bin 300 adet satabildi. Önümüzdeki aylarda makyajlanacak olan Nissan Navara ile aynı fabrikada birlikte üretilen X-Serisi, makyaj operasyonuna girmeden, Mayıs ayında yollara elveda diyecek.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu