Online olarak satın alınan 100 adet Citroën My Ami Buggy’nin tamamı 1 saat içinde tükendi!

Citroën My Ami Buggy, Citroën Ami'nin mobilite vizyonunu yansıtan eğlenceli bir yol arkadaşı olarak öne çıkıyor. 8 Ağustos'ta Citroën My Ami Buggy internette satışa sunuldu ve sadece bir saat içinde 100 adetlik Türkiye sınırının tamamı satıldı. 399.000 TL fiyatıyla Türkiye pazarına giren Citroën My Ami Buggy, ortalama 40 saniyelik aralıklarla müşterileriyle buluştu. Aralık 2021'de Citroën, markanın online satışa sunduğu ilk araç olan Ami modelinin ilk partisini yalnızca 25 dakikada satarak benzer bir başarıyı elde etti. Citroën My Ami Buggy, Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Yunanistan, Portekiz, İngiltere, Fas ve Türkiye olmak üzere yalnızca sekiz farklı ülke için 1.000 adet olarak üretildi.

Citroën, mobilite dünyasının her alanında herkes için erişilebilir modeller üretmek için çaba sarf ediyor. Aralık 2021’de rekor sürede online olarak satılan Citroën Ami siparişi alımından yaklaşık 1,5 yıl sonra, bu sefer de Citroën My Ami Buggy ile benzersiz bir başarıya imza atıldı. Markanın online satış sistemi üzerinden 399.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılan 100 adet Citroën My Ami Buggy, 8 Ağustos 2023 günü sadece bir saat içinde tükendi. Bu başarı, her 40 saniyede 1 adet Citroën My Ami Buggy siparişi anlamına gelen Citroën’in modele olan ilgisinin ne kadar yoğun olduğunu gösterdi.

Citroën Ami, 2020 yılının sonunda piyasaya sürülmesinden bu yana bir başarı hikayesi haline geldi. Yaklaşık bir yıl boyunca, Türkiye’de 2.000 adetten fazla satışa ulaştı. Haziran 2022’de tamamen internet üzerinden satışa sunulan Citroën Ami ilk 50 adetlik partisi yalnızca 25 dakikada satılmıştı. 2022 yılının ilk dört ayında, Citroen Ami yaklaşık 400 kurumsal müşteriye ulaştı. Bireysel müşteriler de dahil olmak üzere, yaklaşık 1.5 yıllık sürede 2.163 adet Citroën Ami satışı elde edildi. Citroën Ami, iki tekerlekli araçlarla otomobiller arasında önemli bir boşluğu dolduran çevre dostu mobilite seçenekleri arasında devam eden yoğun talebe sahiptir. Ami modelinin satış başarısı, Citroën’in dünya çapındaki dikkatini çekti ve ülkemizde elektrikli araçlara olan pozitif yaklaşımını gösterdi.

Farklı versiyonlara sahip Ami, Ağustos 2023’te daha özgür ruhlu My Ami Buggy serisi ile büyüyor. My Ami Buggy, toplamda 1.000 adet ile sınırlı olarak sadece dokuz ülke için üretilecek ve 100 adeti Türkiye için rezerve edildi. Bu, Citroën için Türkiye pazarının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Haki gövde rengi ve siyah koruyucu eklemeler, engel tanımayan maceracı Citroën My Ami Buggy’nin maceracı görünümünü tamamlar. Bu model, gövde altı korumaları, marşpiye kaplamaları, arka spoyler, far çerçeveleri, çamurluk kemerleri ve güçlendirilmiş tamponlar gibi eklemeler sayesinde farklılık kazanıyor. İç mekan ve gövdede parlak sarı noktalar canlılık katar. İç tasarım, eşya kutuları, “kapı açma kayışları”, çanta kancaları, koltuklar ve halılardaki dikişlerde ve ön paneldeki kabartma ve çamurluk kemerlerindeki yön okları ile asit sarısı rengine sahiptir.

Citroën My Ami Buggy, hayatın karmaşıklığından uzaklaşıp keyifli zaman geçirmek için tasarlanan benzersiz bir ulaşım aracı olarak öne çıkıyor. Citroën mühendisleri, kullanımı kolay, güçlü ve elektrikli bir araç arayanlar için özgün Ami Buggy fikrini geliştirdi. Bu basit konsept, aynı zamanda kullanışlı olma özelliği taşıyor.

Citroën My Ami Buggy’nin geleneksel kapıları ve tavanı yoktur, bu da onu çevrenin keyfi sürülebilen ve özgürlük duygusuyla doğayı olabildiğince yakından hissedebilen bir araçtır. Çetinleşen hava koşullarına karşı koruyucu donanımlar da tercih edilebilecek bir seçenek olabilir. Örneğin, yeni fermuarlı plastik kapaklar, yolcuları dışarıdan korumak için tasarlanmıştır. Bu, tavan korumasına ek olarak rüzgar, soğuk veya yağmur gibi kötü hava koşullarında neredeyse kapalı bir yolcu odası sağlar. Kılıflar, yolcular günlük olarak temiz hava almak istediğinde koltukların yanına doğru katlanır ve çıtçıtlar kapı direklerine sabitlenir. Yaz ortasında ise tamamen kaldırılabilir.

Yeni tavan kapama sistemi kullanımı kolaylaştırıyor. Su geçirmeyen, fermuarlı, siyah renkli tavan aksesuarı kullanışlı ve basit. Bu kumaş, tavan kaplaması sayesinde tasarıma tamamen entegre olduğu için araca bütünsel bir tarz veriyor. Ayrıca sürüş sırasında hava girişini azaltıyor. Katlanabilir ve aracın arkasına çıtçıtlı düğmelerle ayarlanabilir.

Kapı ve tavan çerçeveleri, şeffaf tenteleri ve açılır tavanı sabitlemek için araca dahil edildi. Bu nedenle, düz bir görünüm için gövdeyle sorunsuz bir şekilde bütünleşiyor. Önde, tavan çerçevesi bir güneşlik oluşturacak şekilde uzatılabilir. Bu, “My Ami Buggy”deki eğlenceli karakterin bir sonucudur. Citroën My Ami Buggy, sahil kenarı veya doğada hayatı kolaylaştıran pratik bir eğlence aracıdır.

My Ami Buggy, Citroën Ami’nin benzersiz iç mekan özellikleriyle yolcu kabininde özgürlük hissi veriyor. Yeni bir siperlik, direksiyon kolonuna entegre edilmiş gösterge ünitesine retro bir his veriyor. Bu özel mobil çanta aksesuarı, direksiyon simidinin ortasındaki oyuğa sığıyor. Ayrıca direksiyon kollarındaki klipsli bölmelerden ayarlanabilir. Sürücü, kişisel eşyaları kabinden çıkarken fermuarlı bir ek saklama bölmesi ile saklayabilir. My Ami Buggy, Ami hoparlörü ve yeni aksesuarlarla tamamlanıyor. “Ultimate Ears Boom” Bluetooth hoparlör, müzikseverlerin beklentilerini karşılıyor: su geçirmez, hafif, 15 saatlik pil ömrü ve güçlü, sürükleyici 360 derecelik ses. Bu hoparlör, yolculuk sırasında direksiyon simidine yakın, özel olarak tasarlanmış bir yuvaya yerleştirilebilir.

Yüzde 100 elektrikli Citroën My Ami Buggy, 2.41 metre uzunluğunda ve tek şarj ile 75 km’ye kadar sürüş yapabilen dört tekerlekli bir mobilite çözümü olarak öne çıkıyor. Ayrıca yumuşak ve akıcı bir sürüş ve elektrikli motoru sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sağlar. My Ami Buggy, tek bir şarj ile 75 km’lik bir elektrikli sürüş menziline sahiptir. Bu da yeşil alanlarda sürüş için gerekli mesafeyi sağlar. Araç zeminine gizlenen lityum-iyon batarya, yolcu tarafından kapı eşiğindeki kabloyla kolayca şarj edilebilir. 220 voltluk bir prizde dört saatlik tam şarj için yeterli oluyor.

Citroen My Ami Buggy’yi şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayara takmak gibi standart bir 220 V prize takmak yeterli. Citroen My Ami Buggy’nin özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor çünkü sadece 4 saat içinde yüzde 100 şarj edebiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu