S-Class’ın resmi kabin görüntüleri

Mercedes'in amiral gemisi, W223 kasa kodlu yeni nesil S-Class, mevcut modelinde bulunan 27 farklı tuştan kurtuluyor. Fiziksel tuşlar yerini dokunmatik tuşlara bırakıyor.

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, lüks modeli S-Class’ın resmi kabin görüntülerini gün yüzüne çıkardı. Teknolojide en son noktaya ulaşan yeni S-Class, mevcut modelinde bulunan 27 farklı tuştan kurtuluyor.

Yeni nesil S-Class, kabinde sadece fiziksel olarak ışıklar ve silecek tuşları sunuyor. Geri kalan pek çok seçenek ile dokunarak, seslenerek ya da vücut dilini kullanarak etkileşime geçilebilecek. Ayrıca Mercedes-Benz, yeni S-Class’ın içerisinde 5 farklı ekrana yer verecek. W223 kasa kodlu S-Class, dijital gösterge paneli ve 12.8 inçlik devasa bilgi eğlence sistemine ek olarak, kafalıkların arka kısımlarında ve orta konsolda 3 farklı ekran daha sunacak. OLED teknolojisi sayesinde bu ekranlar, çok daha net grafikler ve standart bir LCD ekrandan daha az enerji tüketecek.

S-Class’ın artırılmış gerçekliğe sahip Head Up Display (HUD) sistemi, navigasyon ve sürüş asistanları dahil pek çok fonksiyon ile birlikte çalışabiliyor. HUD sistemi araç ile birlikte standart olarak sunulacak.

Yeni S-Class’ta yer alan dört farklı görüntü seçeneği ve üç farklı üç boyutlu moda sahip gösterge panelini Alman mühendisler şu şekilde açıklıyor: ” Bu yenilikçi stereoskopik gösterge paneli sayesinde LCD ekrandan üç boyutlu görüntü alınabiliyor. Özel olarak tasarlanmış bir piksel yapısına sahip olan LCD ekrana bakıldığında sol ve sağ gözün gördüğü pikseller farklı olduğu için, derinlik hissi yaratılabiliyor.”

Araç, HUD ve yeni dokunmatik tuşlara ek olarak 27 farklı dili destekleyen geliştirilmiş sesli asistana sahip olarak geliyor. Arkada oturan kişiler entegre mikrofonlar sayesinde bu asistana erişebiliyor. MBUX sistemi ise bu sesin hangi yolcudan geldiğini anlayabiliyor ve hangi koltuğun ısıtmasını veya klimasını açması gerektiğine karar veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu