Hyundai SANTA FE’ye Red Dot Tasarım Ödülü

  • Beşinci nesil Hyundai SANTA FE, Red Dot araçlar kategorisinde yılın tasarımı ödülünü kazandı.
  • Hyundai ayrıca, taşınabilir el feneriyle en iyi ürün tasarımı ödülünü de aldı. 
  • Red Dot Tasarım ödülleri, Hyundai’nin müşteri odaklı tasarıma verdiğini önemi simgeliyor.

Hyundai, yakın zamanda Türkiye’de de satışa sunacağı Yeni SANTA FE ile ödülleri toplamaya devam ediyor. Dünyanın en saygın tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot, “2024 Yılın Ürün Tasarımı, Araçlar” kategorisinde Hyundai SANTA FE’yi en iyi tasarım olarak seçti. SANTA FE, bu prestijli ödülü kazanarak markanın global tasarım başarısını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Beşinci nesil SANTA FE, uzatılmış dingil mesafesi ve genişletilmiş bagaj kapağı açıklığı sayesinde yolcu ve yükleme kapasitesi açısından sınıfının lideri olmaya aday. Oldukça geniş bir yaşam alanı sunarak outdoor kullanım tarzına da uyum sağlayan otomobil, aynı zamanda daha uzun dingil mesafesiyle de üçüncü sıra oturmayı kolaylaştırarak konforlu bir sürüş sağlıyor.

Ayrıca Okuyun

Yeni SANTA FE, uzun dingil mesafesi ve geniş bagaj kapağı alanından türetilen dört köşeli bir şekle ve farklı bir siluete sahip. Aracın ön kısmı, yüksek motor kapağı, H şeklindeki farları ve cesur çamurluklarıyla farklı bir izlenim uyandırıyor. H şeklindeki tasarım öğeleri, Hyundai’nin ‘H’ amblemini yeniden yorumlarken uzatılmış dingil mesafesi, cesur bir tavan çizgisine, çamurlukların etrafında güçlü bir hacme, keskin biçimde tanımlanmış tekerlek kemerlerine ve kısaltılmış ön çıkıntıya hayat veriyor. Ayrıca, 21 inç jantlar ve onu saran lastikler üzerinde hareket eden otomobilin arka kısmı da H şeklindeki stop lambalarıyla dengelenmiş ve sadeleştirilmiş.

Hyundai ayrıca “Çoklu Fener” ile en iyi ürün tasarımını da kazandı. “Dış Mekan ve Kamp Ekipmanları” kategorisinde yer alan Çoklu Fener, Red Dot Ödülü’nün sahibi olurken, farklı kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için iki özelliği birleştiriyor. Dış mekan etkinlikleri için taşınabilir bir el feneri işlevi gören fener, yarı saydam bir ışık difüzörüyle kullanıldığında da sıcak renkli bir ruh hali ışığına da dönüşebiliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu