Yeni VW Caddy’ye hafif kamuflaj

Volkswagen, önümüzdeki ay tanıtımını gerçekleştireceği Caddy'nin kamuflajını azalttı, ancak henüz netleşmeyen detaylar var.

Tanıtımına sadece bir ay kalan Volkswagen Caddy, kamuflajını epey azaltarak kompakt bir hafif ticari araç olarak ortaya çıkıyor. İlk bakışta basit bir kamuflaj gibi görünse de yeni Caddy’nin tasarım çizgilerini saklamayı başarıyor. Ana tasarım hatlarını kamuflajla gizleyen VW, eski nesillerine göre kıvrımlı çizgilerden vazgeçmiş. Görünen ayrıntılar, selefi ile yeni nesil Caddy’nin ortak hiçbir noktasının olmadığını söylüyor. VW, ustaca gizlediği ayrıntılarla lansman için heyecanı ayakta tutmayı başarıyor.

Ön cephede, farların gerçek şeklini gizlemek için sahte bir üst ızgara ve siyah bant uygulayan Volkswagen, yine de far gruplarındaki kesikleri açıkça gösteriyor. Far grubundaki açılı kesikler, VW’nin en son resmi renderlarda gösterdiği farların şekli ile örtüşmesiyle beraber farlara devam eden krom bir şerit ile ince bir üst ızgara ortaya çıkıyor. Tamamen siyah plastik bir kamuflajla kaplanan ön tampon, gerçekte petek kesikli devasa bir ızgaraya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Volkswagen tarafından yayınlanan yeni nesil Caddy eskizi.

Yan profilde ise kamuflaj devam ediyor, kapıların altındaki siyah plastik parçanın göz yanıltığını, camların ise bir önceki nesilde büyük ve köşeli olduğunu söylemekte fayda var.

Arka cephede ise Caddy gizlenmeyi bozmuyor, dikey arka stoplar aracın arka tasarımını çok hareketsiz gösteriyor. Ayrıca plaka üstündeki parçada geri görüş kamerası da bulunuyor.

Yayınlanan eskizlerle sportif bir karakter çizen Caddy, elbette keskin hatlara sahip, daha sportif bir hal almayacak fakat şu anda gördüğümüz karelerdeki kadar da düz olmayacak. En azından kıvrımlı çizgiler, yeni Caddy’nin bir parçası olacak.

Önümüzdeki ay tanıtılacak Caddy, MQB platforma sahip olmasıyla beraber daha büyük hacim ve bineklere yakın bir sürüş sunacak. Volkswagen ve Ford arasındaki ticari araç anlaşması, Transporter’in Ford Otosan Kocaeli fabrikasında üretilmesini kesinleştirdi gibi, eğer üçüncü nesil Ford Connect’in üretimi tekrar Kocaeli’ye dönerse Caddy’nin de Türkiye’de üretimi söz konusu olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu