Camaro yıl sonunda üretim bandına veda ediyor

Amerikan Chevrolet'in efsanevi modeli Camaro, 2024 yılına girdiğimizde artık olmayacak. Önümüzdeki Ocak ayı itibari ile üretim bantlarına veda edecek olan Camaro'nun isminin ise tamamen yok edilmeyeceği söyleniyor.

Chevrolet, altıncı nesil Camaro’nun 2024 Ocak ayında emekliye ayrılacağını duyurdu. GM, otomobilin halefi hakkında herhangi bir ayrıntı yayınlamasa da, bunun Camaro’nun hikayesinin sonu olmadığını doğruladı.

Modelin altıncı nesline veda etmek için Chevrolet, otomobilin mirasının onuruna bir Collector’s Edition paketi sunacağını söyledi. Modelle ilgili daha fazla ayrıntı bu yaz açıklanacak olsa da, yeni modelin teaser fotoğrafı Camaro’nun uzun geçmişine saygı duruşunda bulunacağını gösteriyor.

Camaro, ilk kez 1966’da piyasaya sürüldüğünde orijinal olarak “Panther” kod adı altında geliştirildi. Yeni modelin veda videosundaki teaser görüntüsüne göre, Collector’s Edition etiketi ile sunulacak son serinin Camaro logosundaki R harfinde küçük bir panter yer alıyor.

Teaser fotoğrafta ayrıca büyük bir arka kanat ve kaput kepçesindeki bir ZL1 görünüyor, bu da Collector’s Edition’ın güçlü bir performansa sahip araç olacağına işaret ediyor. Dokuz yıllık üretimi boyunca, son neslin gösterdiği performans, bunun pek de sürpriz olmayacağını gösteriyor.


Chevrolet, 2019 Camaro Turbo 1LE COPO Camaro drag yarışçısından itibaren, kaputun altında ne olduğuna bakılmaksızın müşterilerine sürekli olarak birinci sınıf performans sağlamaya çalıştı. Özellikle 2018 Camaro ZL1 1LE, 650 hp süperşarjlı V8’ini kullanarak Nürburgring’de 7:16.04’lük tur zamanıyla şimdiye kadarki en hızlı Camaro turu rekorunu kırdı.

Altıncı nesil Camaro ayrıca NASCAR, IMSA, SRO, NHRA ve Avustralya Süper Arabalar Şampiyonası da dahil olmak üzere bir dizi yarış serisinde yarıştı. Chevrolet bu serilerde yarışmaya devam etmeyi planlıyor ve rekabet etmeye devam edebilmesini sağlamak için organizatörler ile çalışıyor.

Halefi yok ama ismi geri dönecek

GM, “Bu veda, Camaro ismi için yolun sonu değil” diyor, ancak Chevrolet’in küresel başkan yardımcısı Scott Bell, markanın henüz yeni nesil bir Camaro’yu duyurmaya hazır olmadığını söylüyor.

Bu karar, ana rakibi Mustang, geçen yıl tanıtılan yeni nesil model için içten yanmalı motorlarını elinde tutacak olsa da Chevrolet’nin daha devrimci bir yaklaşım planladığını gösteriyor. Otomobil üreticisinin Ultium platformunu kullanarak Camaro’yu elektrikli bir araca dönüştürmeyi planladığı söyleniyor. Bu doğru ise altıncı nesil Camaro’nun emekliliği modeli daha önemli hale getirebilir.

Bell, “Mevcut nesil Camaro’ya veda etmeye hazırlanırken, her bir Camaro müşterisine, Camaro montaj hattı çalışanına ve yarış tutkunlarına minnettarlığımızı ifade etmek isterim. Bugün halefini açıklamıyor olsak da, emin olun, bu Camaro’nun hikayesinin sonu değil”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu