2024 Hyundai Sonata: Bir makyajdan daha fazlası

Hyundai, sekizinci nesil Sonata modelini makyajladı, fakat karşımıza çıkan otomobil, makyaj operasyonundan çıkmış bir modelden daha çok, yeni baştan tasarlanmış bir otomobil olmuş.

Hyundai, bildiğimiz ön-arka tampon değişikliği ile yapılan geleneksel makyaj operasyonu devrini kapattı, nerdeyse otomobili tamamen değiştiren daha devrimsel dokunuşlar yaparak rakipleni de buna zorluyor. Altıncı nesil Elantra’da yapmaya başladığı bu köklü makyaj operasyonuna Sonata ile devam ediyor. Güney Koreli üretici, 2024 model Sonata sedanın tasarımında da tam bir başkalaşım diyebileceğimiz bir dizi yenilik yaptı ve araç, markanın “Parametric Dynamics” tasarım temasıyla uyumlu bir gövdeye sahip oldu.

2024 Sonata’nın ön cephesinde, büyük bir radyatör ızgarası ve ince farlar, agresif bir görünüm sağlıyor. Aracın yan tarafındaki camlar, çizgi halindeki bir desenle süslenmiş ve keskin hatlarla belirginleştirilmiş. Arka cephede, stop lambaları ince bir LED şeridiyle birleştirilmiş ve aracın sportif tasarımını tamamlamak için difüzör ve çift egzoz borusu yerleştirilmiş.

Sonata’nın kabininde de çok sayıda değişiklik yapıldı. En bariz değişiklik, her ikisi de ön panelden çıkıntı yapan panoramik kavisli bir ekranın içine yerleştirilmiş 12,3 inçlik bir dijital gösterge paneli ve 12,3 inçlik bir multimedya ekrana yer verilmesi. Yeni Sonata ayrıca, şanzıman tünelinin üzerindeki bir vites kolunun aksine, düğmeli tip bir elektronik vites kumandasına sahip oldu.

Sadece sürücü bölümünde değil, Sonata arka koltuklarda da daha geniş oturma alanına kavuştu. Araçta ayrıca, akıllı telefonların kablosuz şarj edilmesini sağlayan bir şarj pedi de yer alıyor.

Hyundai yaptığı açıklamada, 2024 Sonata’nın iç mekanının “sportiflik duygusunu ve premium karakteri aynı anda yansıtmak için zevkli iç renk kombinasyonlarıyla gelişmiş bir yolcu deneyimi” kazandığını söylüyor.

Hyundai, yeni Sonata’nın daha güvenli ve verimli olacağının da altını çiziyor. Çok sayıdaki sürücü destek sistemleri ve güncellenmiş hibrit motor seçeneği bu iddiayı destekliyor.

Hyundai, güncellenen Sonata’nın teknik özelliklerini henüz açıklamadı. Ancak kaynaklar, 2.5 litrelik turboşarjlı dört silindirli motorun standart olarak geleceğini ve bazı pazarlarda sunulan turboşarjlı 1.6 litrelik motorun yerini alacağını söylüyor. 2.5 litre, makyaj öncesi Sonata N Line’da 290 hp ve 421 Nm güç çıkışı sunuyordu. Muhtemelen aynı motor devam edecek. Yakın zamanda, Sonata’nın tarihinde bir ilk olacak olan dört tekerlekten çekişli bir prototipe de casus fotoğrallardan şahit olduk.

2024 Hyundai Sonata, 30 Mart – 9 Nisan tarihleri ​​arasında Seul Mobility Show’da tanıtılacak ve muhtemelen 6 Nisan’da New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ABD topraklarında ilk kez sahneye çıkacak.

2024 Hyundai Sonata’yı değil makyajsız görüntüsünü daha agresif bulanlar çıkacaktır, ama yeni tasarım, markanın yeni model kimliğine uygun, cesur ve teknolojik bir duruş sergiliyor. Araç, sektörde pek de kalmayan diğer sedan modellere karşı güçlü bir rakip olacağa benziyor.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu