Akasya Asıltürkmen ve Mahmut Hayırlıoğlu, Cumhuriyet Kadınları adına TransAnatolia’da Raid’de yarışacak

2-9 Eylül tarihleri arasında 13. kez düzenlenecek olan TransAnatolia Rally Raid, Cumhuriyetimizin 100.yılına özel olarak hazırlanan ve Kurtuluş Savaşı’nın izlerini takip edecek bir rotayla katılımcılarına Samsun’dan İzmir’e unutulmaz anlar yaşatacak.

Bu yıl TransAnatolia’da Raid kategorisinde yarışacak ekiplerden biri de pilot Mahmut Hayırlıoğlu ve co-pilot Akasya Asıltürkmen. İkiliye bu macerada Mercedes-Benz’in lüks SUV modeli olan G-Serisi eşlik edecek. En son Paris-Dakar Rallisi’nde yer alan Mercedes-Benz, uzun bir aradan sonra ilk kez bir off-road parkurunda yapılan yarış kapsamında, G-Serisi ile 9 günde toplam 2.350 km yol katedecek. Otomotivi yaşam tarzına dönüştüren, 34 yıllık gazeteci ve eski rallici Mahmut Hayırlıoğlu, “Cumhuriyetimizin 100.yılına özel oluşturulan rotasıyla TransAnatolia 2023’e Mercedes-Benz G-Serisi SUV araç pilotu olarak, ideal bir Cumhuriyet kadını olan tiyatrocu ve dijital içerik üreticisi Akasya Asıltürkmen’in co-pilotluğunda katılmak benim için gurur verici. TransAnatolia 2023’e katılma sebebim, co-pilotumdan esinlenerek cumhuriyetçi ve güçlü Türk kadınının gücünü ve kabiliyetini bu zorlu yarışta herkese gösterebilmek. Yaşayacağımız bu deneyim beni heyecanlandırıyor” dedi.

Profesyonel tiyatrocu, çocuk kitabı yazarı ve dijital içerik üreticisi Akasya Asıltürkmen ise, “Cumhuriyetimizin 100.yılında TransAnatolia ile Türkiye’nin eşsiz doğasını keşfederek, Samsun’dan İzmir’e muhteşem bir rotayı takip edeceğiz. Bundan dahaheyecan verici bir kutlama düşünemiyorum, çok heyecanlıyız.” şeklinde belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu