Amerikan arabalarında %60 vergi indirimi

ABD'den ithal edilen otomobillerde gümrük vergisi yüzde 120'den yüzde 60'a çekildi. Böylece otomobil fiyatlarında büyük düşüş yaşandı.

Türkiye, ABD ile varılan mutabakat sonrası bu ülkeden ithal edilen bazı ürünlerde uyguladığı ek gümrük vergisini kaldırdı. Plastik, alkol, ağaç ürünleri, otomotiv gibi birçok alanda gümrük vergileri yarı yarıya indirildi. Yaklaşık bir yıl önce getirilen ek vergilerden vazgeçilmesiyle birlikte otomobil fiyatlarında da önemli oranda gerileme oldu.

ABD’de üretilen ve ülkemize ithal edilen otomobillerden bugüne kadar yüzde 120 oranında vergi alınıyordu. Cumhurbaşkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımladığı karara göre, ABD menşeeli araçlarda gümrük vergisi yüzde 120’den yüzde 60’a düştü. Bu düşüşle birlikte Amerikan araçlarda önemli bir indirim söz konusu olacak.

Alınan karar, ABD markalı araçları değil, ABD’de üretilip Türkiye’ye ithal edilen araçları kapsıyor. Bu noktada, Amerikan markası olup ABD dışında üretilen bazı modeller kapsam dışında kalırken, Avrupalı markaların ABD’de ürettiği modeller bu indirimden yararlanabiliyor.

İşte vergi indirimiyle fiyatları düşecek olan modeller:
Jeep Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler
Ford Mustang
BMW X3, X4, X5, X6
Mercedes GLE, GLS
Volvo S60

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu