Artık ticari araçlar da FSM köprüsünü kullanabilecek

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi flaş bir karara imza attı. Buna göre daha önce Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişi yasak olan 2. sınıf araçlar artık bu güzergahı kullanabilecek.

Düzenlemeye göre kamyon, otobüs, çekici tipi araçlar hariç kamyonet, minibüs, panelvan, van tipi 2. sınıf araçlara, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş hakkı tanındı. Karar, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün 2016/8-1 sayılı kararına göre FSM Köprüsü’nden kamyonet, minibüs, panelvan, van tipi 2. sınıf araçların geçişi yasaktı. Söz konusu araçlar, iki kıtayı birbirine bağlayan köprülerden yalnızca Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanabiliyordu.

28.12.2018 tarih ve 2018/10-1 sayılı kararının yürürlüğe girmesiyle kamyon, otobüs, çekici tipi araçlar hariç kamyonet, minibüs, panelvan tipi 2. sınıf araçlar da artık FSM’den geçiş yapabilecek. Özellikle esnaflık yapan sürücülerin FSM’yi kullanma talebi bu yeni kararla birlikte karşılanmış oldu.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu