Bayon’a erken makyaj!

Türkiye'de üretilen ve 2021 yılında piyasaya sunulan Hyundai'nin B-SUV modeli Bayon, daha ikinci yılında güncelleniyor.

Hyundai, Avrupa pazarındaki en küçük ve en uygun fiyatlı crossover modeli Bayon’u ikinci yılında güncelliyor.

Yoğun kamuflajlı haliyle casus kameralara yakalanan Bayon, aynı altyapıyı paylaştığı makyajlı i20’nin Avrupa’da piyasaya sürülmesinin hemen ardından güncellemeyle tanıştı.

Almanya’da sıcak ortam testlerinde görünen Bayon, büyük oranda kamuflajla kapatıldığı için önemli bir değişikliğe uğramadığı izlenimi veriyor.

Temelini ve güç aktarma organı seçeneklerini i20’den alan Hyundai Bayon, kardeşi ile birlikte Hyundai Assan’ın Kocaeli Alikahya’da bulunan fabrikasında üretilip dünyaya dağıtılıyor. Güney Koreli otomobil üreticisinin Avrupa pazarı için giriş seviyesi crossover’ı olarak Mart 2021’de tanıttığı ve aynı yılın Haziran ayında Avrupa ile birlikte Türkiye’de satışa sunduğu Bayon, iki yıl sonra erken bir makyaj operasyonuna girdi.

Erken güncellemenin bir nedeni kardeşi i20’nin geçtiğimiz aylarda geçirdiği operasyonunun devamı olması, diğer nedeni ise muhtemelen bir Bayon N-Line seçeneğinin operasyonla birlikte ortaya çıkması, çünkü şu anda Bayon serisinde sportif görünümlü bir donanım paketi bulunmuyor.

Kameralara yakalanan test aracı, aydınlatma üniteleri ve hava girişleri için birkaç delik bulunan bir kamuflaj örtüsüyle tamamen kaplanmış. Değişiklikler küçük görünüyor ve ön cepheye odaklanıyor. Ön tampon, daha geniş ızgara ve yeniden tasarlanmış hava girişleri için yeni bir şekil ve petek deseniyle yeniden tasarlandığı anlaşılıyor. İki katlı farların üst kısmı da mevcut Bayon’dan biraz farklı görünüyor. Hyundai tasarımcıları Bayon’a tamamen LED ışık grubu uygulaması yaparsa şaşırmayız.

Karakteristik keskin çizgiler ve aynı alaşım jantlar profilin değişmeden kaldığını gösteriyor. Arkada tamponda bazı değişiklikler var, alt kısmı artık boyasız plastikle kapatılmıyor. Prototipin kuyruğundan çıkan komik görünümlü egzoz borusu, nihai üretim modelinde olmayacak, kafa karıştırmaya yönelik geçici bir ayrıntı.

Mevcut modelde iç mekanın i20 ile birebir aynı olduğunu düşündüğümüzde i20’ye makyajla gelen ne varsa bu otomobile de geleceğini söyleyebiliriz. Bayon, N-Line muamelesi görürse, yeniden tasarlanan gövde kiti daha sportif bir şasi kurulumuyla birleştirilebilir. Halihazırda i20 serisinde sunulduğu için teknik olarak mümkün olmasına rağmen, tam gelişmiş bir N varyantının gelme olasılığı ise neredeyse sıfır.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu