Bi Caddy gördüm sanki

Volkswagen'in hafif ticari aracı Caddy'nin yeni nesil resmi görüntüleri ve teknik ayrıntıları açıklandı.

Volkswagen, yeni nesil Caddy’yi tanıttı. Golf Mk8 ile aynı platformu paylaşan yeni Caddy, Cargo ve Maxi Cargo panelvan ve kombi versiyonlarının yanı sıra Life adıyla binek versiyonla da üretilecek.

Tasarımı bütünüyle değişen Caddy’de ince üst ızgarayı çerçeveleyen yeni farlar dikkat çekiyor. Caddy’nin ön cephesinde VW modellerinde ilk kez gördüğümüz petek desenli alt ızgara dikkat çekiyor.

Arka kısımda bulunan ince led lambalar tavana kadar uzanıyor. Yeni Caddy ilk kez 18 inç alaşım jantlar kazanıyor. Eskiden olduğu gibi varyanta bağlı olarak, yukarı açılan tek bagaj kapağı ya da iki yana açılan parçalı kapı aynen devam ediyor. Bagaj kapağı ve yan sürgülü kapılar için elektrikli otomatik seçenek de bulunacak.

Caddy, Golf ile paylaştığı MQB platformu sayesinde çeşitli benzinli ve dizel motorları da ortak kullanıyor. Nitrojen oksit emisyonlarını azaltan çift AdBlue enjeksiyonlu iki SCR katalitik konvertör sayesinde 74 hp – 120 hp aralığında güce sahip TDI ünitelerin “dünyadaki en temiz dizel motorlar arasında” olduğu ifade ediliyor.

Tüm motorlar 2021 Euro 6 emisyon standartlarına uygun ve partikül filtreleri içeriyor. VW, yakıt tüketiminin önceki nesil modele kıyasla yüzde 12’ye kadar azaldığını iddia ediyor.

Yeni süspansiyonlarıyla hem daha konforlu hem de daha fazla yük kaldırabilecek olan Caddy, iç kısımdaki genişlikle hem yük taşımasında hem binek olarak kullanımda daha fazla alan vadediyor.

Altısı yeni 19 teknolojik destek sistemi bulunan Caddy’de, multimedya paneli yeniden tasarlandı ve boyutu 6,5 inç ile 10 inç arasında değişiyor. Direksiyon simidine eklenen bir çok fonksiyon ile birlikte otomatik şanzıman için yeni vites değiştirme stilinin yanısıra anahtarsız erişim de ilk kez kullanılıyor.

Caddy’nin bu yıl içerisinde satışa çıkması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu