BMW Amerika fena yakalandı!

Yeni yıl kutlaması için paylaştığı M2 videosunda aracın kendi sesi yerine Lamborghini V10 motor sesi kullanan BMW Amerika, takipçilere yakalandı. Videoyu anında kaldırdı.

BMW Amerika’dan skandal bir hata geldi. Yeni yıl kutlaması için M2 videosu çeken ve sosyal medya hesaplarında paylaşan şirket, videoda aracın orijinal sesi yerine, muhtemelen internetten buldukları sesi kullanınca takipçilerine fena yakalandı.

Dikkatli bir takipçi, videodaki sesin M2’ye değil, Lamborghini’nin V10 motoruna ait olduğunu yorum olarak yazınca, BMW USA, videoyu anında kaldırdı. Fakat uyanık bir takipçi ekran görüntüsünü çoktan kaydetmişti.

Aşağıda yüklediğimiz videoyu izleyenler, sesi açtıklarında bunun BMW M2’ye güç veren 3.0 TwinPower turbo motora ait ses olmadığını kolayca anlayacaklardır. Videodaki müziğin tam olarak nerden alındığı belli değil. Ancak bir İtalyan aygırına ait motor sesi olduğu konusunda pek çok kişi aynı düşünceyi paylaşacaklardır.  Zaten videoyu dikkatle izlerseniz aracın ciddi bir kayma (yanlama) yapmasına karşılık lastik sesi gelmiyor, daha doğrusu geç geliyor.

Videonun BMW USA kurumsal iletişim birimi bilgisi dahilinde mi kurgulandığı, yoksa stajyer bir eleman tarafından mı montajlandığı bilinmiyor. Ancak şirketin paylaşmadan önce en az takipçiler kadar dikkatli olması daha doğrusu konuya hakim olması gerekirdi.

Bu büyük hata BMW için elbette geri dönülmez, ölümcül bir hata değil. Fakat dünyanın en saygın otomobil markalarından biri olan BMW’nin böyle skandallara meydan vermemesi gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu