BMW sonunda Alpina’yı satın aldı

BMW 50 yıldır ittifakta olduğu Alpina'yı sonunda satın aldı. 31 Aralık 2025'den itibaren BMW Alpina'da tüm kontrolü eline alacak.

Alman devi BMW, Alpina’yı satın alarak 50 yılı aşan bir ilişkide yeni bir sayfa açtı. Şirketler, BMW’nin mevcut beş yıllık işbirliği anlaşmasının sona ereceği 31 Aralık 2025’ten sonra tam kontrolü devralacağı anlamına gelen bir anlaşmaya vardılar.

Alpina’nın Buchloe tesisi satış, parça ve aksesuar işini yürütmeye devam edecek, ancak işin otomobil üretimi tarafı BMW’nin tesislerinden birine taşınacak. BMW, Alpina otomobillerini son montaj için Buchloe’ye göndermeden önce bir araya getiriyor.

Burkhard Bovensiepen, 1965 yılında Alpina’yı kurdu ve BMW’lerin daha daha yüksek performans ve daha iyi yol tutuş kazanması için çeşitli modifikasyonlar yaptı. 1970’lerde Alpina otomobilleri motor sporlarında büyük başarılar elde etti ve 1983’te şirket kendi başına bir üretici olarak tanındı. O zamandan beri, BMW ve Alpina, Buchloe markasının kendisini BMW’nin M Bölümünden ayırarak, doğrudan performansa daha az, performans ve lüksün bir karışımına daha fazla odaklanarak daha yakın bir şekilde çalıştılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu