Caddy’nin ikizi Ford Connect gün ışığına çıktı

Ford-Volkswagen hafif ticari araç işbirliğinin ilk mahsulü VW Caddy'den sonra aynı özellikleri taşıyan Ford Tourneo Connect de resmen tanıtıldı. Sırada bu işbirliğinin yeri ürünleri olan ve Türkiye'de üretilecek Ford Custom ile VW Transporter var.

Ford, 2022 baharında Avrupa’da satışını planladığı yeni “çoklu aktivite” aracı Tourneo Connect’i tanıttı. Yeni Tourneo Connect, VW Caddy’yi temel alıyor, ancak Amerikan markanın yeni nesil aracını Alman modelden ayıran  küçük ayrıntılar var.

Tourneo Connect, ticari araç serisinin yolcu versiyonu olduğundan Ford, aileleri cezbedecek pratiklik, teknoloji ve tasarım özelliklerine odaklanmış.

Diğer Ford modellerinde olduğu gibi, yeni Tourneo Connect de Active, Trend, Titanium ve Sport donanım paketleriyle sunulacak. Araç, iki gövde uzunluğunda ve yedi koltuk seçeneğiyle de sunuluyor.

VW Golf ile aynı platform

Ford Tourneo Connect, tıpkı Caddy gibi, Volkswagen’in sekizinci nesil Golf modelinin de altyapısını oluşturan MQB platformu üzerine inşa edildi. İç mekanı ve gövde panellerinin neredeyse tamamını VW Caddy ile paylaşıyor. Profil (jantlar hariç) Caddy ile birebir aynı. Farklılık ise aracın marka kimliğinin öne çıktığı ön cephede kendini gösteriyor. Önde daha büyük bir ızgara, özel şekillendirilmiş istiridye tarzı kaput, yeni LED farlar, kısmen farklı ön çamurluklar ve farklı tampon tasarımıyla Caddy’den ayrışıyor. Değişiklikler, plakanın etrafındaki alan için farklı bir stil ile arka kısımda daha sınırlı.

Titanyum paketi, krom kaplama detaylar ve 16 inç jantlarla biraz muhafazakar görünüyor. Sport, karartılmış detaylar, motor kaputu şeritleri, tampon girişlerinde gövde renginde öğeler ve 17 inç jantlar ile birlikte gelecek. Aktive paketinde ise aracın dört tarafını boydan boya kaplayan siyah plastik marşpiye ve dodikler öne çıkıyor. Active paketinde de jantlar 17 inç boyutunda. Ayrıca çok parlak siyah ızgara çerçevesine sahip temel özellikli Trend paketi  de olacak.

İç mekan Caddy ile aynı

Küçük ayrıntı farkları olsa da yeni Connect’in iç mekanı, gösterge panelinden döşemelere kadar Caddy ile aynı. Baz versiyon Trend paketi, 8.25 inç dokunmatik ekrana sahipken, Titanium, Sport ve Active donanımlarda, navigasyon ve tüm modern bağlantı özelliklerine sahip daha büyük, 10 inçlik bir ekran yer alıyor. Ayrıca isteğe bağlı yapılandırılabilir bir 10,25 inç dijital gösterge paneli de bulunuyor.

Yeni Connect’in standart modelinde 2,6 metreküpe kadar veya uzun dingil mesafeli modelde 3,1 metreküpe kadar eşya taşınabiliyor. Ek olarak, ön yolcu koltuğu da katlanarak 3 metre uzunluğa kadar olan eşyaların araç içinde taşınmasına olanak tanıyor.

Panoramik cam tavanla geliyor

Ford Tourneo Connect, panoramik cam tavana da kavuştu. Ford, ayrıca çok sayıda bardak tutucular, bölmeler ve şarj portlarından bahsediyor. Yine isteğe bağlı bacak destekli ergonomik koltuklar ve dört yönlü elektrikli bel ayarı da sunuluyor.

Güvenlik açısından Tourneo Connect, isteğe bağlı Adaptif Hız Sabitleyici de dahil olmak üzere 19 farklı sürüş destek sistemi ile donatılabiliyor. FordPass uygulaması ise akıllı telefondan çeşitli özelliklere uzaktan erişim sağlıyor.

İki dizel 1 benzinli motor

Motor serisi, 114 beygir ve 220 Nm tork üreten 1.5 litrelik EcoBoost benzinlinin yanı sıra, 112 ve 120 beygir olmak üzere iki farklı güç çıkışı sunan 2.0 litre EcoBlue dizel motorla sunulacak. Altı ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken, alıcılar direksiyon arkası değiştirme kulakçığı olan ve Sport moduna sahip yedi ileri Powershift (DSG) çift kavramalı otomatik şanzımanı da tercih edebilecek.

İlginç olan, Tourneo Connect’in ilk kez daha güçlü 2.0 litrelik EcoBlue dizel ve altı vitesli düz şanzımanla özel olarak birleştirilmiş dört tekerlekten çekiş seçeneği sunması. EcoBoost ve EcoBlue güç aktarma organlarının, Caddy ile paylaşılan yeniden yapılandırılmış TSI ve TDI motorları olduğunu unutmayalım.

2022 yılının bahar aylarında Avrupa pazarlarında satışa sunulması planlanan yeni Tourneo Connect, kardeşi VW Caddy ile birlikte, aynı banttan çıkan Peugeot Partner, Citroën Berlingo, Opel Combo ve Toyota ProAce City’e ve Türkiye’de Tofaş tarafından geliştirilip üretilen FIAT Doblo’ya rakip olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu