Citroen Gelişmekte Olan Pazarlar İçin Yedi Koltuğa Kadar Yeni C3 Aircross’u Piyasaya Çıkarıyor

CMP tabanlı model, Hindistan, Güney Doğu Asya ve Güney Amerika pazarları düşünülerek tasarlanmıştır ve AB'ye özel Citroen C3 Aircross'tan farklıdır.

Pek çok otomobil üreticisi küresel modeller sunuyor ancak Citroen , her pazarın bireysel ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için tekliflerini farklılaştıran başka bir strateji izliyor. Bu bağlamda, Citroen Yeni C3 Aircross, Hindistan, Güney Doğu Asya ve Güney Amerika için ICE ile çalışan bir B-SUV’dir ve Avrupa için yakında çıkacak olan C3 Aircross’tan farklıdır ve beş ve yedi koltuklu çeşidi mevcuttur.

Avrupalı ​​kardeşi gibi, Yeni C3 Aircross da B-SUV segmentine ait. Bununla birlikte, 4,32 m (170,1 inç) uzunluğuyla, Avrupa Birliği’ne özel C3 Aircross’tan 170 mm (6,7 inç) daha uzundur. Ayrıca Hindistan ve Güney Amerika pazarlarında halihazırda sunulan Yeni C3’ten 339 mm (13,3 inç) daha uzun.

Tahmin edilebileceği gibi Yeni C3 Aircross, Yeni C3’ün üst segmenti gibi görünüyor. Model de gözümüze çarpanlar; Ayrık farlar, yontulmuş çamurluklar, gizli plastik kaplama, C-şekilli arka farlar, etrafı saran arka cam ve çift tonlu dış görünüm ile bir SUV duruşunu benimsiyor. Fransız otomobil üreticisi yeni amblemini çoktan tanıttı, ancak B-SUV, onu alan son yeni modellerden biri olarak ızgaradaki çift şeriti koruyor. Şirket, belirtmese de “her ülkeler arasında küçük farklılıklar” olacağını söyledi. Avrupa Birliği’ne özel C3 Aircross’un dış ve iç tasarım açısından ne kadar farklı görüneceği henüz belli değil.

İçeride, gösterge paneli, 7 inçlik dijital gösterge paneli ve daha yüksek donanımlarda sunulan 10 inçlik multi medya dokunmatik ekranı dahil olmak üzere Yeni C3’ten türetilmiştir. Beş kişilik modelin yanı sıra 2+3+2 düzenine sahip yedi kişilik bir varyant da bulunmaktadır. Üç sıra seçeneği, Citroen New C3 Aircross’a Güney Amerika’da rekabet avantajı sağlarken, SUV’lerin ve yedi koltuklu MPV’lerin oldukça popüler olduğu Hindistan ve Endonezya’daki müşterilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Kargo alanı, üçüncü sıra çıkarılabilir, beş kişilik bir konfigürasyonda 482-511 lt (17-18 fit küp) arasında bir kapasiteye sahiptir. Diğer özellikler arasında Citroen’in konfor odaklı koltukları, güçlü kliması ve arka yolcular için tavana monte edilen özel bir “havalandırma modülü” yer alıyor. Şarj için beş USB bağlantı noktası, kabin içi saklama alanı ve akıllı telefon tutucu olarak da kullanılabilen bardak tutucularla pratiklik daha da geliştirildi.

Yeni C3 Aircross, farklı ayar ve aktarma organı seçenekleriyle de olsa AB’ye özel C3 Aircross tarafından da kullanılacak olan CMP mimarisinin uzatılmış bir versiyonuna dayanıyor. Modelin Ar-Ge çalışmaları “bölgesel girdi” ile yerel müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanarak tamamlandı.

SUV ilk olarak ön aksa güç gönderen altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş elektrikli olmayan turboşarjlı 1.2 litre PureTech benzinli motorla sunulacak. Yine de 200 mm (7,9 inç) yerden yükseklik, süspansiyon ayarlaması, burulma sertliği ve alt gövde yapısı ile birlikte hafif arazi senaryolarında ve bu belirli pazarların zorlu yollarında kullanılabilir.

Citroen New C3 Aircross, Porto Real, Brezilya ve Thiruvallur, Hindistan olmak üzere iki yerde üretilecek. Hindistan ve Güney Amerika’da 2023’ün sonlarında, Endonezya’nın ise 2024’te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Avrupa’ya gelince, önümüzdeki birkaç ay içinde kendi C3 Aircross’una sahip olacak.

Şirket, Yeni C3 Aircross’un, Yeni C3’ün ardından 2022 ile 2024 yılları arasında “Citroën’in C-Cubed programı kapsamında özellikle uluslararası büyüyen pazarları hedefleyen” üç yeni modelden ikincisi olduğunu söyledi. Bu atağın yardımıyla Stellantis , Citroen’in küresel araç satışlarının %30’unun 2025 yılına kadar Avrupa dışındaki pazarlardan gelmesini umuyor.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu