Civic Type R yine Nürburgring’in en hızlısı

Honda'nın artık efsaneleşen performans modeli Civic Type R, Nürburgring'de bir kez daha rekor kırdı. Önden çekişli otomobillerin en hızlısı olduğu tescillenen Civic Type R, 7:44.881'lik süreyle 2019'da Renault Megane RS Trophy-R'a kaptırdığı unvanı geri aldı.

Honda, önden çekişli sürüş unvanını geri almak için Yeşil Cehenneme geri döndü ve son başarısıyla Renault’nun yüzündeki gülümsemeyi sildi. 2018 yılında kırdığı Nürburgring rekorunu 2019’da Renault Megane RS Trophy-R’a kaptıran Civic Type R, 7:44.881 saniyelik dercesiyle rakibine yaklaşık yarım saniyelik fark atarak unvanını geri aldı.

Altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş, 325 beygir güç ve 420 Nm tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motora sahip Yeni Civic Type R, Nürburgring’in en hızlı önden çekişli otomobili olarak tarihe geçti. Daha iyi bir sürüş ve kararlılık için güncellenmiş bir şasi ve süspansiyon ayarı da yapılan Type R, Nürburgring’e çıkan en hızlı önden çekişli otomobil olsa da sınıfının en hızlısı değil. Kompakt otomobil segmentinin en hızlısı unvanını elinde bulunduran Audi RS 3, Type R’a göre 4 saniye daha hızlı. Bu arada Audi RS 3’ün dört tekerlekten çekişli olduğunu belirtmekte fayda var.

Aracın aerodinamik özelliklerinde birkaç değişiklik yapan Honda mühendisleri, motora hava girişini artıran daha büyük bir ön panjur, yeniden tasarlanmış bir ön tampon ve yüzde 20 daha fazla downforce sağlayan yeni bir arka spoyler geliştirdiler. Civic Type R’ın ayaklarında da daha iyi tutunma ve çekiş sağlayan yeni Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler yer alıyor.

Honda’ya göre, yeni Civic Type R’ın rekor kıran tur zamanı, aracın mühendislik ve performans kapasitelerinin bir kanıtı. Şirket, aracın yüksek performans özellikleri ve ileri teknolojileriyle bugün piyasada bulunan en iyi ön tekerlekten çekişli spor arabalardan biri olduğunu söylüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu