Cupra Formentor sonbaharda Avrupa bayilerinde

Cupra Formentor kaputunun altında, 310 hp ve 400 Nm tork üreten 2.0 litrelik TSI turboşarjlı dört silindirli benzinli bir ünite sunacak.

Cupra markasının ilk bağımsız modeli Formentor SUV coupe, bu sonbaharda Avrupa bayilerinde yerini alacak. Cupra’nın amiral gemisi Formentor’ın sahibi olmak isteyen otomobil tutkunları, Temmuz ayından itibaren ön sipariş verebilecekler. Formentor’ın üretimi ise bu yaz Barselona yakınlarındaki Martorell tesisinde başlayacak.

Cupra Formentor ilk olarak, 310  hp ve 400 Nm tork üreten 2.0 litrelik TSI turboşarjlı dört silindirli benzinli bir ünite, yedi vitesli DSG çift kavramalı otomatik şanzıman ve standart olarak 4Drive AWD yani dört tekerlekten çekiş sistemi ile satışa sunulacak. Ayrıca Formentor, 2021 yılından itibaren 150 hp güç üreten 1.4 litrelik TSI benzinli motora ve yeni Cupra Leon’dan gelen 13 kWh lityum batarya ile birleştirilen, 115 hp güç üreten plug-in hibrit motor teknolojisine kavuşacak.

Formentor’ın çevre dostu versiyonu eHybrid, 245 hp güç ve 400 Nm tork 2.0 TSI benzinli versiyonundan daha düşük yakıt tüketimi ve tamamen elektrikli modda 50 km menzil sunacak.

Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) sistemi standart olan Formentor’da; Konfor, Spor Cupra ve Kişisel olmak üzere dört sürüş modu sunulacak. Ayrıca 12 inçlik bir bilgi eğlence sistemine sahip olan araç, güvenlik olarak; Adaptif Hız Sabitleyici, Kör Nokta Algılama ve Çıkış Yardımı gibi özelliklere yer veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu