Dieselgate’in son kurbanı: Porsche’ye 535 milyon euro ceza

VW Grubu'nda dizel skandalı Porsche'ye sıçradı, dizel hilesi nedeniyle 535 milyon euro ceza ödeyecek. Porsche, karara itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in dizel motorlu araçlarda yaptığı emisyon hilesi, grubun süper spor markası Porsche’yi de içine aldı. Porsche, dizel skandalı kapsamında 535 milyon euro ceza ödeyecek. Marka, yaptığı açıklamada, cezanın dizel krizinde denetim yükümlülüklerini ihmal ettiği gerekçesiyle verildiğini kaydetti.

Porsche’nin hatasını kabul etmesi ve bu konuda gerekli adımları atacağını açıklaması, Alman devini cezadan kurtaramadı. Stuttgart Savcılığı, dizel kriziyle ilgili olarak Porsche’ye 535 milyon euro para cezası kesildiğini açıkladı. Stuttgart mahkemesince Salı günü verilen karara Porsche avukatları itiraz edilmeyeceğini duyurdu.

Bu cezayla birlikte Dieselgate skandalı kapanmış oldu. VAG Grubu’nun skandalla ilgili ödeyeceği başka ceza kalmadı, fakat kullanıcıların bireysel tazminat davaları açmasının önü hala açık. Daha önce pek çok Volkswagen müşterisi kandırıldıklarını belirterek tazminat isteyeceklerini açıklamış, ancak bu konuda basına yansıyan bir dava olmamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu