Elektrikli Tosbağa

20. yüzyılın efsane otomobili VW Beetle, bizde bilinen adıyla Tosbağa veya Vosvos 21. yüzyılın teknolojisiyle donatıldı ve elektrikli bir otomobile dönüştü.

Geçtiğimiz yüzyıla damgasını vuran, bizdeki adıyla Tosbağa/Vosvos, tamamen elektrikli bir otomobile dönüştü. Volkswagen, iş ortaklarından biri olan eClassics ile el ele vererek, klasik Beetle’dan yepyeni teknolojiye sahip yeni bir otomobil yarattı.

Volkswagen’in yeni konsepti, Beetle’dan elektrikli bir otomobil ortaya çıkarırken, klasik Beetle sahiplerine de ellerindeki aracı elektrikliye dönüştürme imkanı sağlıyor. İsteyen klasik Beetle sahipleri VW’e başvurarak araçlarının elektrikliye dönüştürülmesini isteyebilecek.

Elektrikli Beetle, görsel olarak klasik Beetle ile birebir aynı.

Tamamen elektrikli Vosvos

Volkswagen Beetle’ın sahip olduğu bu yeni elektrik motoru, tek vitesli bir şanzımana sahip. Ancak bu motor, saatte 150 kilometre hıza ulaşabiliyor ve bu hız, Beetle için fazlasıyla yeterli.

Bettle’ın elektrik motoru için üretilen aküler, Brunswick imzası taşıyor. Bu lityum iyon aküler, her biri 2.6 kWh kapasiteye sahip 14 modülden oluşuyor. Sistem toplamdaysa 36.8 kWh’ye kadar enerji üretebiliyor. Elektrikli Vosvos’ta VW e-UP! modelinde kullanılan 82 beygir gücündeki ünite kullanılıyor.

36.8 kWh’lik elektrikli motor 82 beygir güç üretiyor.

Volkswagen Beetle üzerinde yapılan elektrifikasyon işlemlerinin yoğunluğu, araca hem hız hem de fazladan ağırlık ekliyor. Bu durumu göz ardı etmeyen Volkswagen, aracın şasisinde ve fren sisteminde de güçlendirmeler yapmış durumda. Yapılan çalışmalar, elektrik motorlu Volkswagen Beetle’ı daha güvenli bir hale getiriyor.

Vosvos’un klasik görüntüsü bozulmasın diye aracın elektrik soketi stop lambasının altına gizlendi.

1 saatlik şarjla 150 km yol

Volkswagen Beetle’ın elektrifikasyon işlemlerinden sonraki ağırlığı 1.280 kilogram oldu. Ancak buna rağmen Beetle, 4 saniyeden daha kısa bir süre içerisinde saate 50 kilometre hıza ulaşabiliyor. 8 saniyelik bir süredeyse erişilen hız saatte 80 kilometreye çıkıyor.

Dolu pillerle aracın ulaşabildiği menzil çok uzun değil, 200 km. Fakat hızlı şarj özelliğine sahip aracın şarj sistemi gerçekten çok hızlı. 1 saatlik şarjla sevimli Tosbağa’nız 150 km yol kat edebiliyor.

Vosvos’un arka kapağının altında artık bir bagaj alanı var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu