Fiat yeni elektrikli vanı E-Ulysse’yi tanıttı

Stellantis sinerjisi, FCA ve PSA grubu markalarında her gün yeni bir ortak model çıkarıyor. Bu ortaklığın en son ürünü, Fiat'ın elektrikli orta boy vanı E-Ulysse oldu. Peugeot e-Expert, Citroen E-Jumpy ve Opel Vivaro-e ile aynı banttan çıkacak olan E-Ulysse, Fiat'ın 500'den sonraki ikinci, ticari araç sınıfında ise ilk modeli.

Fiat’ın elektrikli araç hamlesi, yeni E-Ulysse ile devam ediyor. İlk olarak geçen yıl duyurulan E-Ulysse, “VIP servisleri gibi ulaşım alanında hizmet veren işletmeciler için ideal bir araç” tanımlamasıyla piyasaya sunuluyor. 

Şık tasarımın yanı sıra 17 inç alaşım jantlara sahip E-Ulysse, 4.956 mm ve 5.306 mm uzunluğunda, standart ve uzun varyant olarak iki farklı boyda seçim yapılabiliyor. Seçeneklerden bahsetmişken, yeni E-Ulysse, xenon farlar, elektrikli sürgülü kapılar ve otomatik bagaj kapağı ile de tercih edilebiliyor.

E-Ulysse, iç mekanında sekiz kişiye kadar ağırlayabiliyor ve 4.900 litre kargo taşıyabiliyor. Araç, üç bölgeli bir klima kontrol sistemi ve 7 inçlik bir multimedya bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış olarak geliyor.

Yedi kişilik Lounge versiyonu, ‘tekerlekli oturma odası’ olarak faturalandırılıyor ve beş arka koltuğun yanı sıra açılabilir bir masaya sahip. Alıcılar ayrıca devasa bir panoramik cam tavan ve masaj fonksiyonlu ısıtmalı deri ön koltuklara da sahip olacak.

Diğer öne çıkan özellikler arasında hava dezenfektanının yanı sıra, hepsi basit bir hareketle kolayca hareket ettirilebilen, yatırılabilen ve hatta çıkarılabilen, ray üzerine monte edilmiş arka koltuklar yer alıyor. Müşteriler ayrıca otomatik acil frenleme, önden çarpışma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı ve kör nokta uyarısı gibi çeşitli güvenlik destek sistemleri de bulacaklar. Ayrıca araçta arka görüş kamerası ve trafik işareti tanıma teknolojisi de var.

E-Ulysse, WLTP döngüsünde 230 km’ye kadar menzil sağlayan 50 kWh pil paketiyle standart olarak geliyor. Dileyenler, menzili 330 km’ye kadar artıran 75 kWh pil paketini tercih edebiliyor.

Piller, 134 hp (100 kW / 136 PS) ve 260 Nm tork üreten bir elektrik motoruna güç sağlıyor. Bu değerler göz önüne alındığında, aracın fazla hızlı olmadığını öğrenmek şaşırtıcı değil, çünkü elektrikli bir araç olmasına rağmen 100 km/s hıza çıkmak için 13,5 saniyeye ihtiyaç duyuyor ve azami hızı sadece 130 km/s. İyi tarafı, E-Ulysse’nin 100 kW’lık hızlı şarj kapasitesi var ve bu, daha küçük pilin 30 dakika gibi kısa bir sürede %80 oranında şarj olmasını sağlıyor.

Fiat E-Ulysse, Fransa’nın Hordain şehrinde, Citroën Jumpy, Peugeot Expert ve Opel/Vauxhall Vivaro ile birlikte ayı bantta üretilecek. E-Ulysse için Avrupa’da siparişler bu ay açılıyor ve teslimatların Mayıs ayında başlaması planlanıyor. Türkiye’ye gelmesi ise biraz zaman alacak.

Araç hakkında fikirlerinizi yorum olarak bizimle paylaşın.

FOTO GALERİ👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu