Ford chip krizi nedeniyle Avrupa’da üretime ara veriyor

Chip krizi nedeniyle Ford'un Almanya, İspanya ve Türkiye'deki fabrikaları birkaç hafta boyunca üretime ara verecek.

Ford, chip kıtlığı nedeniyle Avrupa’da yer alan fabrikalarını haftalarca kapalı tutacak. Alman ticaret dergisi Automobilwoache’a konuşan Ford sözcüsü konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Chip sorunu nedeniyle birkaç fabrika için kısa süreli çalışma planlamıştık. Durum daha da ileri seviye taşındığı için Avrupa’daki tesislerinde üretime uzun bir ara vermeye karar verdik.”

Ford, Almanya’nın Köln kentinde yer alan Fiesta fabrikası için 3 Mayıs – 18 Haziran ve 30 Haziran – 9 Temmuz tarihlerinde kısa dönem çalışma gerçekleştirecek. Fabrika, 9 Temmuz sonrası ve 16 Ağustos tarihleri arasında üretime ara verecek.

Almanya’nın Saarlouis şehrinde yer alan Focus fabrikası ise 3-18 Mayıs ve 25 Mayıs – 7 Haziran tarihlerinde kısa dönem çalışma gerçekleştirirken, 26 Temmuz – 23 Ağustos 2021 tarihleri arasında üretime ara verecek.

Bunların yanı sıra Mondeo, S-Max ve Galaxy’nin üretimlerinin yapıldığı İspanya’nın Valencia kentinde yer alan tesis ve Ford’un ticari ve hafif ticari araçlarının üretildiği ülkemizde yer alan Kocaeli Gölcük fabrikası da üretime ara verecek tesisler arasında yer alıyor.

Ford, üretime ara verilen dönemi en iyi şekilde telafi etmeyi planladığını ve müşteriler tarafından sipariş edilen araçlara öncelik vereceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu