Ford, Hyundai ve Toyota modellerine Euro NCAP’ten 5 yıldız

Euro NCAP son yaptığı testleri açıkladı. Yeni testlerde Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 ve Tucson ile Toyota Yaris Cross 5 yıldız alırken, İzmitli Hyundai Bayon da 4 yıldız topladı.

Euro NCAP, bugün (27 Ekim 2021) beş yeni otomobil için güvenlik derecelendirmelerini yayınladı. Ford Mustang Mach-E , Hyundai’nin Ioniq 5, TUCSON ve Toyota Yaris Cross testlerden en yüksek puanı alarak 5 yıldızı hak ederken, İzmit’te üretilip dünyaya satılan yeni Hyundai BAYON dört yıldızda kaldı.

Spor Mustang’dan çok daha güvenli

Ford’un  tamamen elektrikli crossover SUV’u Mustang Mach-E, adını paylaştığı 5 litrelik spor modelinden çok daha güvenli bir model olduğunu gösterdi. Spor Mustang 2017’de girdiği ilk testten 2, elden geçirilip tekrar girdiği testten ise ancak 3 yıldız alabilmişti. Mustang Mach-E ise son test kriterleri çok daha zorlaşmasına rağmen 5 yıldızı çok rahatlıkla almayı başardı. Araç, bir orta hava yastığı, savunmasız yayaları korumak için açılabilir motor kaputu ve her türlü yüksek düzeyde sürüş desteği ve çarpışma önleme sunan bir dizi gelişmiş sürücü yardım özelliği ile donatılmış. Çevresel test programı Green NCAP‘te de eş zamanlı olarak beş yıldızlı bir derece elde eden Ford, iklim değişikliğiyle mücadelenin yol güvenliğini iyileştirme yolunda engel olmadığını gösteriyor.

Hyundai’ye iki 5, bir 4 yıldız

Hyundai son yapılan testlerde üç yeni modeliyle göz doldurdu. Tamamen elektrikli IONIQ 5 ve TUCSON, 5 yıldız ve Hyundai Bayon 4 yıldız aldı. TUCSON, Safety Assist’teki engeli yalnızca beş yıldızlı bölgeye girmek için aşsa da, hem IONIQ 5 hem de TUCSON, her yönden iyi bir güvenlik sergiledi. Halihazırda aşırı kalabalık ve oldukça rekabetçi bir segmente girme mücadelesi veren crossover SUV Bayon, IONIQ 5 ve TUSCON’da standart olan orta hava yastığından yoksun. Bununla birlikte, Bayon, güvenilir bir dört yıldızlı derecelendirmeyi güvence altına almaya yardımcı olan sağlam çarpışma koruması ve çarpışmadan kaçınma özellikleri ile birlikte geliyor.

ANCAP ile ortak test

Toyota’nın yeni B-SUV modeli Yaris Cross, tıpkı kardei Yari ve hidrojen yakıtlı Mirai gibi 5 yıldızı zorlanmadan aldı. Benzinli ve hibrit (HEV) benzinli olarak sunulan Yaris Cross, kendisi için önemli pazar olan Avustralya’da yapılan testlere ilave olarak Avrupa’da kısmen test edildi ve sonuç, Euro NCAP’in kardeş kuruluşu olan Avustralya ANCAP ile ortak yayınlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu