Ford’un F-150 Lightning’ten sonra ikinci elektrikli pick-up modeli Project T3 geliyor!

Amerikan otomotiv üreticisi Ford, elektrikli pick-up modeli F-150 Lightning'in büyük ilgi görmesi üzerine, alt segmentte ikinci bir elektrikli pick-up çalışmalarına başladığını açıkladı. T3 Project kodlu model, Ford'un Tennessee'deki Blue Oval City fabrikasında inşa edilecek.

Ford CEO’su Jim Farley, şirketin bir sonraki elektrikli pick-upının “Millennium Falcon gibi” olacağını söyledi. Bu açıklama çok anlaşılır bir içeriğe sahip olmasa da yeni pick-up modelinin F-150 Lightning’ten daha alt bir segmentte yer alacağı ve fiyatının da uygun seviyede olacağı anlaşılıyor.

Araç, Ford’un “Pick-up’a Güven” anlamına geldiğini söylediği Project T3 adı altında geliştiriliyor. “Project T3, Amerikan pick-up pazarında devrim yapmak için hayatta bir kez ele geçecek bir fırsat. Ford’un 100 yıllık pick-up bilgi birikimini birinci sınıf elektrikli araç, yazılım ve aerodinamik yetenekle birleştiriyoruz. Bu, sonsuz yenilik için önemli bir platform olacak” diyen Jim Farley, aracın F-150 Lightning’in de üretildiği Tennessee’deki yeni BlueOval City üretim kompleksinde üretileceğini açıkladı.

Ford’un Batı Tennessee’deki yeni BlueOval City fabrikası

Ford, mevcut Lightning’in sürüş menzilini ve çekme yeteneklerini iyileştirmenin yanı sıra, yeni nesil pick-up’ın “tamamen güncellenebilir” ve “sürekli gelişen” bir araç olacağını söylüyor. Bu tür özelliklerin, yeni bir elektrikli platform ve kablosuz (OTA) güncellemelerinin genişletilmiş versiyonu ile mümkün olması bekleniyor.

Halen pazarda satılmakta olan ve büyük ilgi ile karşılanan F-150 Lightning, 4 saniyeden daha kısa sürede 100 km/s hıza çıkabilen 580 hp’ye kadar olan elektrikli motora sahip. Rakip markalar da batarya ile çalışan pikaplarıyla rekabeti yükseltti. Orta boy Rivian R1T 835 bg’ye kadar güç sunuyor; GMC Hummer EV ise 1.000 hp güce sahip ve her ikisi de yaklaşık üç saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor. Yaklaşan Tesla Cybertruck’ın benzer istatistiklere sahip olması beklenirken, 2024 Chevrolet Silverado EV ve GMC Sierra EV’nin 754 hp versiyonlarında gelmesi bekleniyor.

Ford’un yeni pick-up’ının 2025 yılında üretime girmesi planlanıyor ve BlueOval City yılda 500.000 adet üretme kapasitesiyle inşa ediliyor. Ford, yeni modellere yatırım yaptığı ve üretim kapasitesini genişlettiği için 2023’te EV programlarında 3 milyar dolar kaybetmeyi beklediğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu