Goodyear ve Evolog’dan önemli iş birliği

Uluslararası karayolu taşımacılığı sektöründe öncü firmalardan biri olan Evolog, Goodyear ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bu iş birliği sayesinde Evolog'un yıllık olarak 8,12 milyon TL tasarruf sağlaması öngörülüyor.

Evolog Lojistik, Avrupa’nın tamamını kapsayan bir çalışma haritasına sahip uluslararası karayolu taşımacılığı sektöründe önemli bir konumda olan bir firma, dünyanın önde gelen lastik markalarından Goodyear ile işbirliği anlaşması imzaladı. Yıllık anlaşma kapsamında, Goodyear’ın Checkpoint sistemi ve ürünlerini kullanacak olan Evolog’un, yakıtta 3,15 milyon TL, yol yardımı ve arızalarda 1 milyon TL, kilometre başına lastik maliyetinde 3,35 milyon TL ve lastik bakım maliyetinde 616.000 TL olmak üzere toplam 8,12 milyon TL tasarruf sağlaması bekleniyor.

Checkpoint Sistemi filolara avantajlar sunuyor

Goodyear’ın Checkpoint çözüm sistemi, maliyetleri azaltmak ve lastik bakım operasyonlarını iyileştirmek isteyen filolara önemli avantajlar sunuyor. Bu ekipman, araçların durmasına ve herhangi bir manuel ölçüm gerektirmeden sensörler kullanarak lastik hava basıncını ve desen derinliklerini ölçen yüksek teknolojili bir garaj çözümü olarak öne çıkıyor. Sistem, aks başına yükü ve iki aksın ayrı ayrı ağırlık sonuçlarını tespit etmeyi sağlar. Böylece, araçlarda yük dağılımındaki dengesizliğin neden olduğu düzensiz aşınmayı (lastik ömrünün kısalması, sürüş konforu ve güvenliğinde azalma vb.) en aza indirir.

Doğanay: “Filoların en önemli sorununa çözüm sunuyoruz”

Goodyear Ticari Lastikler Satış Direktörü Temel Doğanay, Evolog ile olan işbirlikleri hakkında bir açıklama yaptı: “Goodyear olarak şimdiye kadar yaptığımız saha denetimlerinde, filolarda düşük lastik hava basıncı sorunu ile karşılaştık. Düşük lastik hava basıncının kullanımı yakıt tüketimini %4’e kadar artırabilir ve lastik ömrünü %15’e kadar azaltabilir. Checkpoint çözümümüzle, büyük filoların maliyetlerini azaltabilir ve lastik bakım işlemlerini iyileştirebiliriz. Evolog ile imzaladığımız anlaşma sayesinde yaklaşık 8,12 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Goodyear’ın yüksek teknoloji ve yetenekli ekipleri sayesinde gerçekleştirilecek bu çalışmanın, sektörde diğer yenilikçi şirketleri de ilham vereceğine inanıyoruz.”

Birol Çalışkan Evolog’un Genel Müdür Yardımcısı, “Bu işbirliğiyle önemli tasarruf sağlayacağız.” dedi ve şöyle devam etti: “Sektördeki iddiamızı alanımızda yaptığımız yeniliklerle taçlandırıyoruz. Goodyear gibi önemli bir markayla gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sayesinde büyük bir tasarruf elde ettik ve yeni ve yenilikçi yaklaşımlara verdiğimiz önemi vurguladık. Bu projeye katkıda bulunan tüm Goodyear ekibine teşekkür ederiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu