Fiat Egea Sedan açık ara lider

Türkiye otomobil pazarında 6 yıldır kesintisiz liderliğini sürdüren Fiat Egea Sedan, toplam pazarda olduğu gibi C-Sedan segmentinde de en yakın rakibi Toyota Corolla'nın iki katına yakın satarak liderliğini pekiştirdi. C-Sedan pazarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 küçülürken Egea Sedan, satışlarını yaklaşık yüzde 12 artırdı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, 9 ayda Türkiye’de toplam 98.147 adet C-Sedan satıldı. Bu satışın yarısına yakınını Fiat, Egea Sedan ile tek başına yaparak tarihinin en önemli performansına erişti. Download recover delted files google drive and install one of these programs onto your computer. En yakın rakibi Toyota Corolla’nın neredeyse iki katı satışa ulaşan Egea Sedan, geçen yıla göre yüzde 23 küçülen C-Sedan pazarının aksine satışlarını yüzde 12 seviyesinde artırdı. Üstelik 7 yıldır pazarda olmasına rağmen Egea Sedan’a olan ilgi azalmadığı gibi her geçen yıl artıyor.

Bilen bilir, mesutabi.com’da satışlarla ilgili hep “ilk 20” listesi paylaşırız, ancak C segmenti sedan modeller kala kala 10 tane kaldığı için 10 modelin listesini yaptık. İçinde premium modeller de var.

İlk 4 model yıllardır değişmediği için şaşırtmadı, ama geçtiğimiz yıllarda ilk 5’te görmeye alışık olduğumuz Ford Focus, Audi A3 Sedan’ın bile altına düşerek eminim hepimizi şaşırtıyor.

Hyundai Elantra’nın Skoda Octavia’yı geçip ilk 5’e yerleşmesi de şaşırtıcı.👏👏👏 Octavia’nın yüksek fiyat ve tedarik sorununun bunda etken olduğunu söyleyelim.

Tüketicinin değil, distribütörün hak ettiği değeri vermediği Kia Cerato, maalesef dipteki yerini koruyor.

Sizin de söyleyecekleriniz mutlaka vardır. Yorum olarak paylaşın lütfen.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu