Hidrojenli Hyundai Nexo’dan dünya menzil rekoru: 887.5 km

Hidrojen yakıtlı Hyundai Nexo tam dolum ile 887.5 km menzil kat etti. Nexo, 2019 yılında belirlenen 788 km'lik dünya rekorunun üzerine çıktı.

Güney Koreli marka Hyundai’nin hidrojen yakıtlı Nexo modeli tam dolum ile 887 km menzil sağlayarak, diğer hidrojen yakıtlı araçların sağladığı menzilin üzerine çıktı.

Ralli Pilotu Brendan Reeves, hidrojenli Hyundai Nexo ile Melbourne’daki Essendon tarlalarından, Broken Hill kasabasına kadar test sürüşü gerçekleştirdi. Tek dolum hidrojen yakıtı ile sağlanan sürüşte araç, 887.5 km menzil kat ederek,  2019 yılında Fransız havacı Bertrand Piccard tarafından belirlenen 788 km’lik dünya rekorunun üzerine çıktı.

WLTP standartlarına göre 666 km resmi menzile sahip olan Hyundai Nexo, içerisinde bulunduğu GPS’e göre 903 km menzil kat ettiğini gösterirken, Google Haritalar ise Ralli Pilotunun 905 km yol aldığını gösterdi. Yapılan testin sonucunda, aracın yol bilgisayarının sunduğu 887.5 km menzil verisi ele alındı.

Hyundai Nexo, testi 13 saat ve altı dakikada ortalama 67 km/s hızla tamamladı. Yolculuk sırasında Nexo, 449.100 litre havayı temizledi ve 6.27 kg hidrojen tüketti.

Ralli Pilotu Brendan Reeves, yapılan test ve araç hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bir ralli pilotu olarak, her zaman bir dünya rekoru kırmak istemişimdir, ancak bunun bu şekilde olacağını asla tahmin edemezdim. Sabahın erken saatlerinde Essendon Tarlalarından yola çıktığımızda, Hyundai Nexo’ya hemen alıştım ve kullanmasını kolay buldum. Kontroller sezgisel, sürüş konumu mükemmel ve çok rahat koltuklara sahip bir araç.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu