Hyundai Red Dot Tasarım Ödüllerinde üç farklı ödül aldı

Hyundai Motor Company, dünya çapında tasarım iddiasını kanıtlayan N Vision 74 konsepti, yeni nesil 'Seon' entegre bilgi-eğlence tasarım sistemi ve Hyundai Sans UI yazı tipi ile üç önemli Red Dot ödülü kazandı.

• Muhteşem elektrikli konsept modeli N Vision 74 ile Hyundai, “Reddot Yılın Tasarım Ödülünü” kazandı.

• Reddot ayrıca Bilgi Eğlence Ekranı ve Hyundai Sans UI font ailesini ödüllendirerek tasarımları takdir etti.

• Ödüllü tasarımı gösteren Hyundai, yeni nesil mobilitede etkinliğini artırıyor.

Red Dot Mobilite ve Taşımacılık kategorisinde ilgi çekici tasarımı nedeniyle N Vision 74 konsept model ödül aldı. Markanın geçmişini, bugününü ve geleceğini temsil eden yüksek performanslı hidrojen elektrikli hibrit araç. Uzun vadeli sürüş keyfi için Hyundai’nin tasarım vizyonunu en iyi şekilde yansıtıyor.

N Vision 74, bir konsept otomobilden daha fazlasını temsil ediyor ve motor sporlarından ilham alan teknolojileri araştırma, geliştirme ve test aşamalarında kullanıyor. Bu teknolojiler, seri üretim modellere uygulanmadan önce kullanılıyor. N Vision 74’ün geliştirilmesi, Hyundai’nin 1974’te sunduğu Pony Coupe konseptinin tasarımından ilham aldı ve gelecekte üretilecek sportif modellere de temel oluşturdu.

Dijital yazı tipi ve bağlantılı araç navigasyon ve bilgi-eğlence sistemi (ccNC) ile Hyundai, Red Dot 2023 ödülünü kazandı.

Bilgi eğlence sistemi, Arayüz ve Kullanıcı Deneyimi Tasarımı kategorisinde Hyundai’nin tamamen yeni bir tasarım sistemi olarak öne çıkıyor. Bu ekran, doğada var olan yatay çizgilerin küçük grafik parçalarıyla birleşmesini temsil ediyor. Sade ve düz bir grafik stili kullanıyor.

Bu grafik teması, ekranlar arasındaki tutarlılık da dahil olmak üzere aracın iç ve dış tasarımlarıyla tamamen uyumludur. Endüstri liderleri, sürücülerin sürüş sırasında kullanımını kolaylaştırmak için daha net bir şekilde tasarlanan bu ekranı ödüllendirdi. Bu, araç içindeki zengin estetiğin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Tipografi alanında ödül alan Hyundai, uluslararası yazı tipi Sans UI ile tasarımdaki dikkat çekiciliği sürdürüyor. Yeni nesil mobilite kullanıcı deneyimi için tasarlanan bu dijital yazı tipi, hem görsel hem de okunabilirlik açısından Hyundai marka kimliğine önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Hyundai Sans UI, Hyundai Sans’ın biçimlendirici tasarım özellikleri kullanılarak geliştirilmiştir ve sürüş sırasında en iyi okunabilirliği amaçlıyor.

Red Dot Tasarım Ödülleri, Almanya’daki ünlü Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından düzenlenen dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biri. “Ürün Tasarımı”, “Marka ve İletişim Tasarımı” ve “Tasarım Konsepti” olmak üzere üç ayrı tasarım alanından oluşan ödüller, tasarım alanındaki çeşitliliği daha iyi değerlendirmek ve yansıtmak için oluşturulmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu