Hyundai’nin pickup’ı Santa Cruz nihayet ortaya çıktı

Gelişi yılan hikayesine dönen Hyundai'nin pickup modeli resmi olarak nihayet tanıtıldı. Yeni nesil Tucson'a aşırı benzerliğiyle dikkat çeken pickup'ın iç mekanı da kardeşinden alınma.

Güney Koreli marka Hyundai, 2015 yılından bu yana ABD pazarına odaklanarak hazırladığı SUV ve pickup segmentlerinin arasına yerleştiğini belirttiği yeni modeli Santa Cruz’u nihayet resmi olarak tanıttı.

Yeni Santa Cruz pickup modeliyle şehirde yaşayan ve hafta sonu araziye çıkmak isteyenleri hedef alan Hyundai, bu pickup modelini bir spor macera aracı (SAV) olarak adlandırıyor. Marka böylelikle bu yeni aracıyla farklı bir segment oluşturuyor.

Yeni nesil Tucson ile aynı yüz tasarımını sunan Hyundai’nin SUV ve pickup karışımı Santa Cruz modeli, kaslı bir tampon ve köşeli hatlarıyla hard bir görünüş sergiliyor. Bu da aracın pickup bir model olduğunu ortaya koyuyor.

Önden pickup ruhunu yansıtırken yan cephede işler biraz değişiyor. Santa Cruz’a profilden bakıldığı zaman A ve C sütunlarının standart pick-up’lara göre daha fazla eğimli olduğu görülüyor. Buna ek olarak 20 inç’lik jantlar gibi donanımlar eklenince aracın klasik bir pick-up’tan daha fazlasını sergiliyor. Bundan dolayı Hyundai’de aracı, hem SUV hem Crossover hem de Pick-up segmentlerinde yeni bir çığır açacağını belirtiyor.

Santa Cruz arka cephedeki T şeklindeki stoplarla standart pickup’lardan farklı görünüyor. Bagaj kapağına uzanan bu stoplar aracın daha geniş bir görüntü sağlıyor.

Santa Cruz, tıpkı ön cephe gibi iç mekanı da yeni nesil Tucson’dan alıyor. 10.25’er inçlik dijital gösterge ve multimedya ekranı sunan Santa Cruz dışarıda agresif içeride ise teknolojikliği elden bırakmıyor. Ayrıca araca Bose ses sitemi de isteğe göre eklenebiliyor.

Uzunluk değeri, en yakın rakipleri olan Nissan Frontier, Honda Ridgeline ve Toyota Tacoma’dan 20 cm daha kısa olan Hyundai Santa Cruz’un boyutları ise şu şekilde,  4.970 mm uzunluk, 1.905 mm genişlik, 1.694 mm yükseklik ve 3.004 mm dingil mesafesine sahip.

Aracın genişlik, yükseklik ve aks mesafesi değerleri de yine bu 3 rakip modelden belirgin derecede daha düşük. Bu da Hyundai Santa Cruz’u oldukça kompakt bir pick-up hâline getiriyor.

Hyundai’nin Amerika pazarına göre hazırladığı Santa Cruz, kaptunun altında, 2.5 litrelik 4 silindirli 190 beygir güç ve 244 Nm tork üreten atmosferik bir motora yer veriyor. Bu motora 8 ileri otomatik bir şanzıman eşlik ediyor. Ayrıca bu motor seçneğinin yanı sıra, 2.5 litre hacminde fakat turboşarj destekli benzinli bir motor yer alıyor. Bu motor 275 beygir güç, 420 Nm tork üretiyor ve 8 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik şanzımanla sunuluyor.

Her iki motor seçeneğinde HTRAC AWD adlı 4 tekerden çekiş sistemi sunuluyor. Bu sistem aktif şekilde ön ve arka aks arasında tork yönlendirmesi yapabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu