İşte Yeni VW Amarok: Daha Büyük! Daha Cesur!

Volkswagen, Ford ile yaptığı ticari araç üretim işbirliği kapsamında Güney Afrika'daki Ford fabrikasında üretilmeye başlanan Yeni Amarok'u tanıttı. Boyutları büyüyen aracın arazi kabiliyeti de arttı.

Volkswagen, pickup modeli ikinci nesil Amarok’un tüm ayrıntılarını açıkladı. Ford Ranger ile aynı üretim bandından çıkan Yeni Amarok, VW tasarım ekibinin el atmasıyla ikizinden epeyce farklı görünen ayrıntılara sahip oldu.

Daha ince bir forma sahip standart LED matrix farlar ve ön panjur, “X” şekilli panjur altı krom detaylar, özgün sis lambası ve tampon tasarımı, köşeleri ovalleştirilmiş kare formlu çamurluklar, benzersiz arka ışık grubu ve presli “Amarok” yazılı yük bölümü kapağı ile Ranger’dan ciddi oranda ayrılıyor.

Yeni Amarok’a baktığımızda kesinlikle öncekinden daha gösterişli ve daha büyük bir pickup görüyoruz. Bu, aks aralığı 173 mm uzayarak 3.270 mm’ye yükselen aracın arka koltuktaki yolcuları daha fazla rahat ettireceği anlamına geliyor. Ancak çıkıntıları azalan aracın toplam uzunlukta yalnızca 96 mm artış yaşadığını da not edelim.

VW’nin 4Motion çekiş sistemine bağlı donanım paketi, bazı pazarlarda standart, bazılarında ise isteğe bağlı olarak sunuluyor. 4Motion, dört tekerlekten çekiş sistemi, zorlu arazilerde yol almaya yardımcı olmak için altı sürüş moduyla birlikte sunuluyor.

Fazladan 162 kg Yük Kapasitesi

Ancak asfalttan hiç çıkmasanız bile, yeni Amarok’un bir öncekinden daha faydalı bir araç olduğu kesin. 3.500 kg karavan-römork çekme kapasitesine sahip yeni nesil Amarok’un yükleme alanı kapasitesi de 162 kg artarak maksimum 1.160 kg’a kadar yük taşımaya elverişli hale geldi.. Eski nesilde de bulunan elektrikli yük alanı üst örtüsü (rollbox) yenisinde de devam ediyor.  VW isteğe bağlı olarak dört kişilik bir tavan üstü çadır da sunuyor.

Dört Dizel, Bir Benzinli Motor, Hibrit Yok!

Motor yelpazesi satışa çıktığı bölgeye bağlı olarak biraz değişiyor, ancak beklediğimiz gibi VW, mevcut tüm motorların özellikle tork için ayarlandığını söylüyor. Afrika modelleri, 150 PS üreten 2.0 litrelik dizel ile başlarken, diğer bölgeler aynı motorun 170 PS versiyonuyla başlangıç yapıyor. Amarok almak isteyenler, dilerlerse çift turbolu (bi-turbo) 209 PS güce sahip aracı tercih edebilecekler.

En iyi dizel seçeneği, piyasaya bağlı olarak 241 PS veya 250 PS güç ile sunulan 3.0 litrelik V6 motor, ancak hepsinden daha güçlü Amarok ise serideki tek benzinli motor olan ve 302 PS gücündeki 2.3 litrelik ünite.

Bazı düşük özellikli modeller manuel şanzıman seçeneğine sahipken, 200 beygiri aşan seçeneklerde 10 ileri vitesli bir otomatik şanzıman bulunuyor.

12 inç Dokunmatik Ekran, 20 Sürüş Asistanı

Amarok’taki en büyük değişikliğin vites kademe sayısı değil, büyük ölçüde geliştirilmiş iç mekan, sunulan lüks düzeydeki konfor ve artan güvenlik asistanı sayısı olduğu söylenebilir. Life, Style, Panamericana ve Aventura donanım paketleriyle sunulan Yeni Amarok’u hangi paketle alacağınız, her zaman olduğu gibi ödeyeceğiniz paraya bağlı. Ama 12 inçlik dikey multimedyaya sahip bir Amarok almak isterseniz orta paketten itibaren sahip olabilirsiniz. Üst paketlerde ise ilk kez yol tabelaları tanıma özelliğine sahip adaptif cruise control de dahil 20 yeni sürüş asistanı bulunuyor.

Foto Galeri👇

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu